0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Lyden af Hollywood

17. dec '22 kl. 14:30

Studie 2

Lyden af Hollywood

med DR Symfoni­orkestrets messing­blæsere

Sæt dig godt til rette og nyd klangen af DR Symfoniorkestrets messingblæsere, når de blænder op for nogle af filmmusikkens største øjeblikke i DR Koncerthuset. Med legenden John Williams’ egen solohornist i spidsen er der lagt op til ægte Hollywood-stemning og frem for alt: masser af messing!

Filmhistorien er fuld af store øjeblikke. Og uden den varme, gyldne lyd af messingblæsere havde de ikke været det samme.

Hvad enten det drejer sig om store heltebedrifter, onde skurke eller flotte panoramaer, er sagen klar: der må en hornsolo eller en messinggruppe til, hvis det virkelig skal gøre indtryk – og når harpe og slagtøj stemmer i, er der ikke et øje tørt.

Det ved den legendariske filmkomponist John Williams alt om. Derfor spiller messingen en helt afgørende rolle i hans filmmusik, og derfor har han håndplukket nogle af verdens bedste messingblæsere til at spille de afgørende soloer på sine store soundtracks.

En af dem er hornisten James Thatcher, som er manden bag de sublime hornsoloer i film som Titanic, Jurassic Park og Star Wars. Og nu kan du høre, hvordan det lyder, når James Thatcher selv får lov til at dirigere musikken i John Williams’ egne, originale arrangementer for ren messing – tilsat slagtøj og harpe, som også spiller en særlig rolle i filmmusikken.

Glem alt om strygere og korstemmer – her får du den rene, ufortyndede klang af klassisk messing, harpe og slagtøj for fuld udblæsning. Glæd dig til masser af store soloer, brillant klang og synet af de flotte instrumenter, når hele DR Symfoniorkestrets messingkorps indtager Koncertsalen sammen med orkestrets soloharpenist og solojanitshar – og ikke mindst Williams-specialisten James Thatcher i spidsen!

Program


John Williams

Olympic Fanfare and Theme

John Williams

Dartmoor 1912 from The War Horse

John Williams

Summon the Heroes

Jerry Goldsmith

The Final Game from Rudy

Bruce Broughton

Silverado

John Williams

Star Wars - Main Title

John Williams

Escapades

James Horner

The Mask of Zorro

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere