0Din kurv er tom

Lyse sommernætter

30. jun '22 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Lyse sommernætter

Lyse sommernætter

DR Vokalensemblet og den svenske dirigent Sofi Jeannin rejser langt mod nord, hvor sommersolen aldrig går ned og nætterne er lyse og klare. Oplev musikalsk nordlys, samiske sange og nye klange af komponister, som formår at indfange solens stråler i æterisk kormusik med en umiskendeligt nordisk tone.

I årtusinder har jordens nordligste egne været hjemsted for det flygtige nordlys, som er skildret i utallige myter, sagn, bøger, film og tegneserier. Men det er de færreste, der får mulighed for at opleve nordlys i virkeligheden.

Her er chancen for at lukke øjnene og drømme dig langt mod nord til klangen af DR Vokalensemblets stemmer og en håndfuld nordiske komponister, som alle er eksperter i at indfange solens stråler og det sagnomspundne nordlys i deres musik.

Kom med til Lapland, hvor tre svenske komponister bruger samiske landskaber og folkemelodier som udgangspunkt for deres karakteristiske korsange. Og lad dig omslutte af den lettiske komponist Eriks Esenvalds stemningsfulde Northern Lights, som på én gang skildrer nordlysets mytiske og fysiske kraft.

DR Vokalensemblet uropfører også værket Tidlig solopgang af den danske komponist Mette Nielsen. Hun fortæller selv om sit nye værk:

‘Tidlig solopgang’ er den solopgang om sommeren, man kun oplever, hvis man er ude lidt for sent eller alt for tidligt. Indbegrebet af lyse sommernætter er for mig at cykle gennem byen mens solen står op. Efter en fest i de sidste teenageår. Det er tiden, hvor man endelig har sluppet barndommens regler, og voksenlivets krav endnu ikke helt er indtruffet. 

Aftenens dirigent, Sofi Jeannin, er vokset op i Sverige men er født i Frankring. Hun har været chefdirigent for Det Franske Radiokor, og i dag leder hun The BBC Singers – begge steder som den første kvinde på posten.

Program


John Høybye

Tre lyse motetter

Gunnar Hahn

Rondo Lapponico

Jan Sandström

Biegga luohte

Erland von Koch

Sånger från Lappland

Ēriks Ešenvalds

Northern Lights

Mette Nielsen

Tidlig solopgang (uropførelse)

Dirigent

Sofi Jeannin

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter