DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Lyse sommernætter

29. jun '22 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

Lyse sommernætter

Lyse sommernætter

DR Vokalensemblet og den svenske dirigent Sofi Jeannin rejser langt mod nord, hvor sommersolen aldrig går ned og nætterne er lyse og klare. Oplev musikalsk nordlys, samiske sange og nye klange af komponister, som formår at indfange solens stråler i æterisk kormusik med en umiskendeligt nordisk tone.

I årtusinder har jordens nordligste egne været hjemsted for det flygtige nordlys, som er skildret i utallige myter, sagn, bøger, film og tegneserier. Men det er de færreste, der får mulighed for at opleve nordlys i virkeligheden.

Her er chancen for at lukke øjnene og drømme dig langt mod nord til klangen af DR Vokalensemblets stemmer og en håndfuld nordiske komponister, som alle er eksperter i at indfange solens stråler og det sagnomspundne nordlys i deres musik.

Kom med til Lapland, hvor tre svenske komponister bruger samiske landskaber og folkemelodier som udgangspunkt for deres karakteristiske korsange. Og lad dig omslutte af den lettiske komponist Eriks Esenvalds stemningsfulde ”Northern Lights”, som på én gang skildrer nordlysets mytiske og fysiske kraft.

DR Vokalensemblet uropfører også et nyt værk af den danske komponist Mette Nielsen, som er en personlig hyldest til de lange sommerdage, hvor solens lys kan virke uendeligt – også her i Danmark.

Aftenens dirigent, Sofi Jeannin, er vokset op i Sverige men er født i Frankring. Hun har været chefdirigent for Det Franske Radiokor, og i dag leder hun The BBC Singers – begge steder som den første kvinde på posten.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Året rundt med DR Vokalensemblet”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


John Høybye

Tre lyse motetter

Gunnar Hahn

Rondo Lapponico

Jan Sandström

Biegga luohte

Erland von Koch

Sånger från Lappland

Ēriks Ešenvalds

Northern Lights

Mette Nielsen

Nyt værk (uropførelse)

Dirigent

Sofi Jeannin

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter