Macelaru & Joshua Bell

14. apr '18 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Macelaru & Joshua Bell

Event er afholdt

Macelaru & Joshua Bell

The American violin star Joshua Bell is the soloist in Beethoven's Violin Concerto - the Holy Grail among the great violin concertos. The conductor Cristian Mãcelaru from the USA presents Debussy's impressionistic orchestral pictures and a brand new work by the 34-year-old Danish composer Martin Stauning.

Beethovens Violinkoncert har et format, som har tiltrukket superlativer i snart 200 år. Men ord som størst og bedst beskriver ikke musikkens karakter, der selv for Beethoven er noget særligt: Ædel og fornem i sit anlæg, generøs og livskraftig i sit udtryk.

Også de dygtigste violinister oplever Beethovens Violinkoncert som et bjerg at bestige. Koncertens varighed og tekniske udfordringer er én ting. En anden er det mentale overblik, der også skal til.

Der er ingen diskussion om, at den amerikanske violinstjerne Joshua Bell besidder det hele. Han er simpelthen en mester, og det er en ren fornøjelse at opleve hans overskud på scenen.

Koncerten bliver også et møde med to yngre navne: Den amerikanske dirigent Cristian Macelaru, der er født i Rumænien, dirigerede DR SymfoniOrkestrets turné til USA i 2015 og vender nu tilbage til Koncerthuset. Og komponisten Martin Stauning, et af dansk musiks største og mest originale talenter, kan præsentere et nyt orkesterværk.

Koncerten kan også opleves den 13. april 2018

Program


Dirigent

Cristian Macelaru

Solister

Joshua Bell (violin)

Stauning

Nyt orkesterværk (Uropførelse)

Beethoven

Violinkoncert

Debussy

Images

Dirigent

Cristian Macelaru

Solist, violin

Joshua Bell

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.