0Din kurv er tom

Macelaru & Joshua Bell

14. apr '18 kl. 15:00

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Macelaru & Joshua Bell

Event er afholdt

Macelaru & Joshua Bell

Den amerikanske violinstjerne Joshua Bell er solist i Beethovens Violinkoncert – den hellige gral blandt de store violinkoncerter. Dirigenten Cristian Macelaru fra USA præsenterer også Debussys eventyrlige orkesterbilleder 'Images' og et helt nyt værk af danske Martin Stauning.

Beethovens Violinkoncert har et storslået format, som har tiltrukket superlativer i snart 200 år. Men ord som størst og bedst beskriver ikke musikkens karakter, der selv for Beethoven er noget særligt: Ædel og fornem i sit anlæg, generøs og livskraftig i sit udtryk.

Også de dygtigste violinister oplever Beethovens Violinkoncert som et bjerg at bestige. Koncertens varighed og tekniske udfordringer er én ting. En anden er det mentale overblik, der også skal til.

Der er ingen diskussion om, at den amerikanske violinstjerne Joshua Bell besidder det hele. Han er simpelthen en mester, og det er en ren fornøjelse at opleve hans overskud på scenen.

Koncerten bliver også et møde med to yngre navne: Den amerikanske dirigent Cristian Macelaru, der er født i Rumænien, dirigerede DR SymfoniOrkestrets turné til USA i 2015 og vender nu tilbage til Koncerthuset. Og komponisten Martin Stauning, et af dansk musiks største og mest originale talenter, kan præsentere sit nye orkesterværk Liminality.

Om sit nye værk siger Stauning:  ”Musikken i Liminality beskæftiger sig med grænsetilstande – ikke kun som et intellektuelt forsøg, men også som rene klangtilstande. Man kan forestille sig musikken som en tilstand, der skal forandre os, så vi, når vi forlader salen, ikke er som vi var, da vi gik ind.”

Koncerten kan også opleves den 13. april 2018

Se orkesterlisten her

Se et videoportræt af komponisten Martin Stauning:

Dirigent

Cristian Macelaru

Solister

Joshua Bell (violin)

Stauning

Liminality (Uropførelse)

Beethoven

Violinkoncert

Debussy

Images

Dirigent

Cristian Macelaru

Solist, violin

Joshua Bell

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Frokostplatte i DR Koncerthusets restaurant

Til udvalgte Martiné koncerter, serverer vi Koncerthusets frokostplatte i restauranten. Anretningen består af klassikerne lun leverpostej, æg med rejer, sild og roastbeef. Platten afsluttes med et godt stykke ost med behørig garniture.

Se ledig tid og book bord

 

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter