0Din kurv er tom
Venteliste

Madeleine Peyroux

6. feb '23 kl. 20:00

Koncertsalen

Madeleine Peyroux

Skriv dig på venteliste

Madeleine Peyroux

Den fransk-amerikanske jazzsangerinde Madeleine Peyroux indtager Koncertsalen med musikken fra det storsælgende album "Careless Love". For første gang spiller hun sine fortolkninger fra det elskede album fra start til slut. At hun er blevet kaldt vor tids Billie Holiday og sammenlignet med Norah Jones er ingen overdrivelse. Koncerten er en del af Vinterjazz 2023.

OBS: koncerten er flyttet fra 14. februar 2022 til den 6. februar 2023.

I forbindelse med en nylig genudgivelse af “Careless Love” tager Madeleine Peyroux på en omfattende verdensturné, der også lægger vejen forbi København og DR Koncerthuset, hvor hun for første gang spiller sine fortolkninger fra det elskede album fra start til slut.

Den fransk-amerikanske jazzsangerinde Madeleine Peyroux er blevet kaldt vor tids Billie Holiday og sammenlignet med Norah Jones. Peyroux er født i Georgia, men flyttede til Paris som teenager og startede sin musikkarriere, mens hun levede boheme-livet i den franske hovedstads latinerkvarter.

Da hun vendte tilbage til USA i 90’erne, slog hun sig ned i New York og tiltrak sig enorm opmærksomhed med sit Billie Holiday-inspirerede udtryk på det anmelderroste debutalbum “Dreamland” (Atlantic Records). Hun valgte dog derefter at trække sig fra spotlyset, og der skulle gå otte år, før hun i 2004 udgav den skelsættende og storsælgende opfølger, “Careless Love”, der endelig placerede hende som et berettiget verdensnavn.

Genfandt sin stemme med “Careless Love”

Efter otte års fravær fra scenen, markerede “Careless Love” et helt nyt kapitel for den dengang 30-årige Peyroux, der genfandt sin stemme – i bogstavelig forstand efter en operation af stemmebåndene, men også i overført betydning, idet hun satte ud på en rejse for at finde tilbage til rødderne i USA og sin egen musik.

Da jeg kom til New York for at lave mit første album, var jeg som et dyr fanget i lygterne,” fortæller Madeleine Peyroux i forbindelse med genudgivelsen. “11. september skete, George W. Bush blev genvalgt, og det føles som om, at hele verden var ved at blive skør. Jeg forsøgte at skrive et nyt album, men jeg var “broke” og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre for at komme videre.”

I 2004 fik Peyroux kontrakt med Rounder Records, der introducerede hende til den legendariske producer Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock m.fl.). Kleins sonisk mangfoldige baggrund inden for jazz m.m. viste sig at være det perfekte match for den søgende singer-songwriter, og de to arbejder også stadig sammen den dag i dag.

Selvom Peyroux blev introduceret som jazzsangerinde, så spredte hendes inspirationskilder sig langt ud over jazzen, og det står særligt tydeligt på genrebredden i de sange, hun valgte at fortolke så indlevende på Careless Love. Fra inspirerende udgaver af Leonard Cohen (“Dance Me to the End of Love”), Elliot Smith (“Between the Bars”), og Hank Williams (“Weary Blues”) til standarder og traditionals, der blev udødeliggjorte af Bessie Smith (“Don’t Cry Baby”), Billie Holiday (“No More,” “I’ll Look Around”), og Josephine Baker (“J’ai Deux Amours”).

Albummets ene originale sang “Don’t Wait Too Long” blev et signatur-hit, da den udkom som single og flyttede Madeleine Peyroux ind på hitlisterne. Alene i USA solgte “Careless Love” flere end 500.000 eksemplarer det første år – helt på linje med årets store popudgivelser. Flere steder i Europa, Sydamerika og i Kina fik “Careless Love” både guld og platin, og samtidig blev den hyldet af anmelderne som bl.a. “a moody, haunting masterpiece” (All About Jazz).

Siden det store gennembrud har Peyroux fortsat bevæget sig omkring jazzen og dens randområder gennem udgivelserne “Half the Perfect World” (2006), “Standing on the Rooftop” (2011), “The Blue Room” (2013), “Keep Me in Your Heart for a While: Best of Madeleine Peyroux” (2014), og i 2018 udgav hun i samarbejde med Larry Klein sit ottende studiealbum “Anthem”.

Koncerten er en del af Vinterjazz 2023.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her