0Din kurv er tom

Mahler & Sjostakovitjs 11.

25. jan '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Mahler & Sjostakovitjs 11.

Event er afholdt

Mahler & Sjostakovitjs 11.

Sjostakovitjs Symfoni nr. 11 er hans længste og stærkeste orkesterfortælling – en widescreen-oplevelse af dramatiske scener fra den russiske revolution. Oplev også DR SymfoniOrkestret og den svenske verdensbaryton Peter Mattei i et udvalg af Mahlers smukkeste orkestersange.

”Året 1905” er undertitlen til Sjostakovitjs kæmpemæssige Symfoni nr. 11. Det år oplevede Rusland den første revolution, der endte med massemord på demonstranterne og førte til endnu større protester mod zarens regime. Dramaet er beskrevet af Sjostakovitj i en af hans mest skæbnesvangre symfonier. ”Symfonien handler om mennesker, der er holdt op med at tro, fordi bægeret med ondskab er løbet over”, sagde han selv.

Symfonien dirigeres af Alexander Lazarev fra Rusland, en velkendt gæstedirigent hos DR SymfoniOrkestret gennem mange år. Lazarev har været chefdirigent på det berømte Bolsjoj Teater i Moskva, og han har en enestående evne til at få koncertsalen til at gløde. Ikke mindst når det gælder russisk musik.

Aftenens solist er den svenske barytonsanger Peter Mattei, der synger orkestersange af Mahler. Det er bl.a. sange fra samlingerne Lieder eines fahrenden Gesellen og Des Knaben Wunderhorn, som i korte, intense stykker peger direkte ind i Mahlers meget personlige musikalske univers.

Koncerten kan også opleves den 24. januar 2019

Hent orkesterliste her

Mahler

Des Antonius von Padua Fischpredigt, Lob des hohen verstandes, Ging heut' Morgen über's Feld, Revelge, Der Tamnourg'sell. Ich bin der Welt abhanden gekommen)

Sjostakovitj

Symfoni nr. 11

Dirigent

Alexander Lazarev

Solist, bartyon

Pater Mattei

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere