0Din kurv er tom

Mahler, Zemlinsky & Wien

2. sep '21 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

Mahler, Zemlinsky & Wien

Event er afholdt

Mahler, Zemlinsky & Wien

DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed åbner sæsonen med en musikalsk tidsrejse til Wien i år 1901. Kom med ind i den fascinerende fin-de-siecle verden, hvor kunsten og kærligheden blomstrer frit og vildt, ikke mindst for komponister som Alma og Gustav Mahler og Alexander von Zemlinsky.

Wien 1901. Nye idéer og kunstretninger vokser frem over alt: musikken, kunsten, litteraturen og arkitekturen skyder i nye retninger med en sådan kraft, at mange i dag ville ønske at de kunne være til stede og opleve bare et glimt af den brusende energi, som strømmede gennem Wien omkring århundredeskiftet.

I musikkens verden bliver den unge komponist Alexander von Zemlinsky i år forelsket i sin talentfulde elev Alma Schindler. Men hun afbryder deres forhold og gifter sig i 1902 med Gustav Mahler, som i begyndelsen insisterer på at hun holder op med at komponere for at kunne hellige sig ægteskabet.

Til denne koncert med DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed kommer du ind i midten af den berømte musikalske kærlighedstrekant med værker af alle tre komponister: Zemlinsky, Gustav og Alma Mahler. Du møder også flere af deres venner og samtidige komponister som Ernst Toch, hvis eksperimenterende suite Gesprochene musik går nye og overraskende musikalske veje.

I Danmark er begyndelsen af 1900-tallet lig med det internationale gennembrud for den excentriske unge komponist Rued Langgaard. Hans maleriske korsatser Rosengaardsviser og Aftenstemning placerer ham blandt Europas på én gang lovende og uforudsigelige komponister i første del af det 20. århundrede – et spændende nordisk modspil til sine berømte samtidige i Wien.

Download programmet her

 

Rued Langgaard

Aftenstemning

Alma Mahler

Drei frühe Lieder

Alexander von Zemlinsky

Zwei Gesänge

Gustav Mahler

Die zwei blauen Augen

Ernst Toch

Gesprochene Musik

Rued Langgaard

Rosengaardsviser

Dirigent

Marcus Creed

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter