0Din kurv er tom

Mälkki & Bartók

28. feb '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Mälkki & Bartók

Event er afholdt

Mälkki & Bartók

Den finske stjernedirigent Susanna Mälkki, vinder af Nordisk Råds Musikpris, er en brillant fortolker af ny musik. Denne aften dirigerer hun en moderne symfonisk klassiker, Bartóks Koncert for orkester, og en ny fagotkoncert, skrevet til DR SymfoniOrkestrets egen solofagottist Sebastian Stevensson.

Bela Bartók skabte et af det 20. århundredes absolutte mesterværker, da han skrev sin Koncert for orkester. Der er ren orkestermagi bag den nøgterne titel – og også et personligt budskab om længsel og hjemve. Bartók skrev musikken i 1944, da han som ungarsk flygtning boede i USA og ikke havde udsigt til at vende hjem.

Bartóks Koncert for orkester har både gribende, skønne øjeblikke og stor humor, og finalen er en hæsblæsende fanfare for livsglæden. Det kræver et virkelig godt orkester og en meget præcis dirigent – og lige netop den kombination er sikret med DR SymfoniOrkestret og Susanna Mälkki, chefdirigent for Helsinki Filharmonikerne, gæstedirigent for Los Angeles Filharmonikerne og i det hele taget et af Nordens største klassiske navne i dag.

DR SymfoniOrkestrets solofagottist Sebastian Stevensson træder frem i forreste række som solist i en ny Fagotkoncert, skrevet af den svenske komponist Fredrik Högberg specielt til ham. Högberg har de seneste år vakt opmærksomhed med sine solokoncerter, og hans nye Fagotkoncert er allerede sat på programmerne af flere orkestre. Opførelsen i Koncerthuset bliver den første i Danmark.

Koncerten kan også opleves den 1. marts 2019

Hent orkesterliste her

Högberg

Baboon Concerto

Bartok

Koncert for orkester

Dirigent

Susanne Mälkki

Solist, fagot

Sebastian Stevensson

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter