Mario Batkovic

8. apr '17 kl. 20:00

Studie 3

Mario Batkovic

Event er afholdt

Mario Batkovic

DR Koncerthusets Studie 3 fyldes med det ypperste harmonikaspil, fra en kunstner, som har udforsket instrumentet – og redefinerer alt du troede, du vidste om harmonikaspil. Det er anarkistisk, moderne og stærkt underholdende.

”Jeg valgte en vej med stor musikalsk modgang, med vilje“ indrømmer Mario Batkovic, med henblik på sit valg a musikinstrument. Den Bosnisk-fødte schweizer er harmonikaspiller som afsøger alle instrumentets musikalske grænser. Gennem harmonikaen kanaliserer han en løssluppenhed; som han tidligere ikke har været forundt gennem fysiske, sociale, kulturelle og politiske begrænsninger som var opstillet for Mario gennem hans unge liv.

Den længste vej er oftest den mest givende. Gennem Batkovics‘ ustoppelige søgen, og anarkistiske tilgang til harmonikamusik, har han bygget sin egen platform som et udefinerbart og berusende musikalsk unikum.

Hans musik krydser mellem det klassiske og det moderne, og fremviser ofte stor klassisk kadence og harmoni – med indslag af ukonventionelle lyde og brug af instrumentet på uvante måder.

Mario Batkovics musikalske, anarkiske tilgang er ikke faldet for døve ører. Geoff Barrow fra det elektroniske pioner-duo Portishead, blev introduceret til hans musik og fik hurtigt øjne og ører op for de store musikalske og tekniske kvaliteter i dette særegne talent. Efter introduktionen blev Batkovic inviteret på tour som support for Beak i 2015, og kort derefter signet til Barrows pladeselskab Invada.

Geoff begyndte at arbejde med Mario Batkovic i studiet og skubbede ham i nye kunstneriske retninger. Det endelige produkt ser dagens lys i marts 2017 efterfulgt af en tourne, som bringer ham til DR Koncerthuset i april.

 

Studie 3

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 3? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse alt information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Barerne

Ønsker et forfriskende glas vin, en dejlig kop kaffe, eller bare en hurtig snack før koncerten eller i pausen? Læs mere om Koncerthusets barer

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset tilbyder vi både bemandet og ubemandet garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere