0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Mariza -­ CPH JAZZ FESTIVAL 2019

9. jul '19 kl. 20:00

Koncertsalen

Mariza -­ CPH JAZZ FESTIVAL 2019

Event er afholdt

CPH Jazz Festival 2019

Med en kometlignende karriere står den Mozambique-fødte sangerinde Mariza som en af de største stjerner på verdensmusikscenen. Denne sommer kan publikum opleve fado-fænomenet optræde for første gang på Copenhagen Jazz Festival 2019 i Koncertsalen.

Historien om Marizas vildtvoksende karriere er samtidig historien om en hel genres genkomst. I 1999 gik den måske mest afholdte fortolker af fadoen, Amália Rodrigues, bort. Hendes død blev med skæbnens ironi begyndelsen på en stigende interesse for den traditionelle udtryksform, der siden i hvert fald 1820’erne har kombineret middelhavslandenes lidenskab med en særegent portugisisk længsel og tristesse – saudade.

I forbindelse med dødsfaldet blev den endnu relativt ukendte Mariza bedt om at optræde med sin fado-sang i en transmitteret hyldest til Rodrigues’ musikalske arv. Hendes optræden førte til debutudgivelsen “Fado em Mim”, der solgte overvældende 100.000 eksemplarer i Portugal alene i en genre, der ellers var ved at gå i glemslen.

I løbet af de næste par år blev Mariza kendt som en af hovedkunstnerne i den New Fado-bevægelse, der siden har spredt sig over hele verden. Et af hendes største tidlige gennembrud kom, da hun i 2003 blev tildelt BBC Radio 3s pris for ”Best European Artist in World Music”. Prisen førte til hendes britiske tv-debut på ”Later… with Jools Holland”, der bragte Marizas fortolkninger og originale sange ind i endnu flere hjem verden over.

Siden er det blandt andet blevet til olympisk duet med Sting, en ”European Border Breakers” Award, Grammy-priser og -nomineringer, syv studiealbums – det seneste, “Mariza”, i 2018 – foruden et hav af koncerter i spektakulære venues som Carnegie Hall og Central Park, Royal Albert Hall og Operahuset i Sydney og nu altså også i Koncertsalen i DR Koncerthuset.

DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival er beærede over at kunne byde velkommen til en af fadoens allerstørste navne, når divaen Mariza optræder med sin inderlige sangstemme – tirsdag den 9. juli – for første gang i København.

 

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2019, som finder sted på flere end 120 venues den 5.-14. juli. Info & program: www.jazz.dk.

 

 

 

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter