DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Venteliste

Mathias Heise ­Bjarke Mogensen ­og Radio Bévort

1. jul '20 kl. 20:00

Studie 2

Mathias Heise ­Bjarke Mogensen ­og Radio Bévort

Skriv dig på venteliste

Sommerscenen i Studie 2

Hvad sker der, når en virtuos akkordeonist møder den regerende verdensmester i mundharpespil og et jazzband fuld af fremragende blæsere? Oplev ekvilibristerne Mathias Heise og Bjarke Mogensen i nært samspil med klassiske komponister og jazzensemblet Radio Bévort i et både lyrisk og innovativt dansk stjernetræf.

”Når han rører ved noget, bliver det til guld”. Sådan skrev Berlingske om den danske akkordeonist Bjarke Mogensen, som har bragt sit sjældne instrument ind i varmen i den klassiske musikverden – og langt ud over Danmarks grænser. ”Once heard, never forgotten” supplerede en amerikansk anmelder, da Bjarkes debutalbum udkom i 2011.

Også den unge jazz-mundharpespiller Mathias Heise er gået direkte efter guldet i dansk og internationalt musikliv. Han vandt titlen som verdensmester i kromatisk mundharpe som kun 19-årig, og har bl.a. modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspris for sit virtuose og nyskabende spil.

Nu har de to stærke solister fundet sammen i en ny duo, hvor to sjældne instrumenter forener jazz og klassisk æstetik i duetter af komponister som Debussy og J.S. Bach. Og denne aften bryder de for alvor grænserne ned mellem genrerne, når de møder saxofonisten Pernille Bévort og hendes septet Radio Bévort – et farverigt ensemble, som samler forskellige nationaliteter, instrumenter og inspirationskilder i en musik, som har spor af mange genrer.

Radio Bévort er lige nu aktuel med albummet BLIK, som fik Politiken til at konstatere, at Pernille Bévort “hører til blandt landets ypperste jazzmusikere”, og at det nye album er et “et uhyre helstøbt og ekstremt lytteværdigt værk.”

Forvent en koncert, hvor du med garanti hører klangfarver og overtoner, du aldrig før har mødt. En sjælden mulighed for at komme tæt på to geniale danske instrumentalister og et fremragende jazzensemble, som sammen udforsker alle hjørner af klangspektret for blæsere i bredeste forstand.

Værter ved koncerten er Niels Christian Cederberg (DR P8) og Stine Rosengren (DR P2).

Radio Bévort
Pernille Bévort
Morten Ankarfeldt
Mariane Bitran
Bjørn Heebøll
Kasper Wagner
Ole Visby
Marie Louise Schmidt

Bjarke Mogensen/Mathias Heise

Se alle koncerter på Sommerscenen

Bjarke Mogensen

Mathias Heise

Pernille Bévort

Vært

Niels Christian Cederberg

Vært

Stine Rosengren

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere