Med fred og fryd – Stemmer fra reformationen

3. nov '17 kl. 19:30

Sct. Peders Kirke, Næstved

Se rabatmuligheder

Med fred og fryd – Stemmer fra reformationen

Event er afholdt

Med fred ­ og fryd – ­ Stemmer fra reformationen

I anledning af 500-året for reformationen præsenterer DR VokalEnsemblet en sjælden samling af de bedste motetter, koraler og kirkelige sange fra den danske reformationstid - afrundet af barokmestrene Dietrich Buxtehude og J.S. Bach.

Da Martin Luther slog sine berømte teser op på døren af Wittenborg slotskirke 31. oktober 1517, satte han et åndeligt og kulturelt jordskælv i gang, som både påvirkede europæisk historie, politik og kunst – og i høj grad også musiklivet, både i og udenfor Danmark.

DR VokalEnsemblet og tidlig musik-specialisten Lionel Meunier får til denne koncert selskab af den prisvindende danske organist Philip Schmidt-Madsen. Sammen vil de åbne det musikalske skatkammer fra den danske reformations tidlige år og opføre sjældent hørte kor-perler af nogle af de vigtige komponister, som var med til at skabe fremtidens danske kirkemusik.

Koncerten præsenterer også kor- og orgelmusik af dansk barokmusiks godfather – og en af de vigtigste komponister i 1600-tallet – Dietrich Buxtehude, og afrundes med den store motet Jesu, meine Freude af den største, lutheranske komponist: J.S. Bach.

 

Dirigent

Lionel Meunier

Solist, orgel

Philip Schmidt-Madsen

Mogens Pedersøn

Motetter af Pratum spirituale

Thomas Schattenberg

Motetter fra Jubilus S. Bernhardi

Thomas Kingo

Åndelige sange fra Åndelige siunge-kor

Nikolaus Bruhns

Præludium i e-mol

Dietrich Buxtehude

Mit Fried und Freud – Klaglied

Mit Fried und Freud – Klaglied

J.S. Bach

Jesu, meine freude

Dirigent

Lionel Meunier

Solist, orgel

Philip Schmidt-Madsen