0Din kurv er tom
Venteliste

Melody Gardot

10. jul '22 kl. 20:00

Koncertsalen

Melody Gardot

Skriv dig på venteliste

// Copenhagen Jazz Festival 2022

Den anmelderroste sangerinde Melody Gardot tjekker ind som hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2022 i Koncertsalen med nyt materiale og betagende nærvær. Glæd dig til at opleve én af de mest subtile og sofistikerede stemmer i verdenseliten af moderne jazzvokalister.

Den 36-årige komponist, guitarist, pianist og sangerinde fra New Jersey er ikke som mange andre verdensstjerner. Hun er en både følsom og udtryksfuld sjæl og en dybt personlig sangskriver, der har måttet kæmpe sig tilbage til livet gennem sin musik.

Gardots vej ind på musikscenen er veldokumenteret og skal ses i lyset af, at hun stadig kæmper med fysiske mén fra en cykelulykke, der skulle komme til at få voldsom indflydelse på hendes musikalske rejse. I en alder af 19-år blev hun hårdt kvæstet, da hun blev ramt af en SUV. Hun var indlagt i over et år og kunne ikke spille klaver i en længere periode. I stedet lærte hun sig selv at spille guitar og begyndte at skrive musik. Gardot har kæmpet med nedsat førlighed og overfølsomhed for støj og lys i en årrække, men er i dag verdenskendt som en subtil og sofistikeret performer, som bliver sammenlignet med Nina Simone, Diana Krall og Norah Jones.

Melody Gardot er født i New Jersey, men beskriver sig selv som en “verdensborger” og har boet bl.a. i Portugal og Frankrig, hvor hun har suget til sig af den europæiske vokaltradition. Hun er lige nu aktuel med albummet “Sunset in the Blue”, der udkom under Corona-nedlukningen. Musikken er indspillet både i Europa og USA med producer Larry Klein samt arrangøren Vince Mendoza og indeholder ‘duetter’ med Sting og Ibrahim Maalouf.

Musikalske milepæle

Melody Gardot fik sit store gennembrud med albummet “My One and Only Thrill”, som har solgt 1,5 millioner albums siden 2009. Albummet blev skabt i samarbejde med den Grammy-vindende producer Larry Klein, som især er kendt for sit mangeårige samarbejde med Joni Mitchell (med hvem han var gift og lavede “Both Sides Now”), Herbie Hancock, Tracy Chapman o.a.

I 2015 genoptog Melody Gardot og Larry Klein samarbejdet med albummet “Currency of Man”, der bliver beskrevet som en musikalsk og politisk milepæl og en transcenderende blanding af jazz, blues, pop og soul. Albummet samler storslåede arrangementer, elektriske instrumenter og Gardots yndefulde vokal og blev belønnet med seks stjerner af GAFFA: “Melody Gardot har lavet det, der kan gå hen og blive en klassiker.”

Subtil verdensstjerne

Gardot er blevet rost for sine betagende livekoncerter i hele verden og har udgivet en række livealbums, der dokumenterer hendes karisma og nærvær på en scene. GAFFA har blandt andet anmeldt Melody Gardots koncerter her i Danmark og rost den karismatiske amerikaner for sin “imponerende autoritet og raffinerede nonchalance.”

Nu er hun så aktuel med den anmelderroste Corona-udgivelse “Sunset in the Blue”, der har fået roser med på vejen af Downbeat og Jazz Journal som et passioneret og intelligent album med et tidløst potentiale og en subtil og sofistikeret blanding af fortid og nutid.

Melody Gardot gæstede sidst København som et af hovednavnene til den 40. udgave af Copenhagen Jazz Festival i 2018, og denne sommer er Copenhagen Jazz Festival, DR Koncerthuset og All Things Live stolte af igen at kunne præsentere én af de mest subtile og sofistikerede stemmer i verdenseliten af moderne jazzvokalister.

Line-up

Melody Gardot

Christopher Thomas (Bass)

Jorge Bezzeria (Percussion)

Philippe Powell (Piano)

Se hele programmet for Copenhagen Jazz Festival 2022 i DR Koncerthuset her

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu. (Vegetarisk menu skal vælges på forhånd, og kan ikke vælges på aftenen, oplys venligst dette ved booking).

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere