0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Mena & Mozart

17. maj '18 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Mena & Mozart

Event er afholdt

Mena & Mozart

Oplev sæsonens sidste store klassiske koncert med DR SymfoniOrkestret, DR Koncertkoret og fire skønne sangsolister! To af kormusikkens mesterværker ved samme koncert: Mozarts smukke Kroningsmesse og Stravinskijs skelsættende Salmesymfoni. Hør også den første danske opførelse af Stravinskijs Sørgemusik, et nyopdaget værk fra 1909, man regnede for bortkommet.

Mozarts Kroningsmesse er pragtfuld kormusik – den lyse modsætning til hans sørgmodige Requiem. Kroningsmessen er skrevet i Salzburg, da Mozart var en ung mand. Nogle år senere var han blevet så berømt, at messen blev opført ved Kejserens kroning i Wien. Det er en lovsang så skøn, at det får solisterne, koret og orkestret til at stråle.

Stravinskijs Salmesymfoni er det 20. århundredes mest skelsættende værk for kor og orkester. Her genopfinder Stravinskij kirkemusikken ved at vende tilbage til det latinske sprog og de gamle musikalske forbilleder. Men udtrykket er moderne og styret med milimeterpræcision. Salmesymfonien fra 1930 er stadig knivskarp musik.

Der er også to store nyheder på programmet ved denne koncert: Dels en ny suite af Thomas Adès, komponeret over hans opera Powder her face. Værket er bestilt af DR SymfoniOrkestret sammen med Berliner Filharmonikerne. Og man kan høre den første danske opførelse af Stravinskijs Sørgemusik, bortkommet efter uropførelsen i 1908 og først genfundet i 2016.

Se orkesterliste her

Koncerten kan også opleves den 19. maj 2018

Dirigent

Juanjo Mena

Solister:

Mari Eriksmoen (sopran), Clara Mouriz (mezzo), Juan Antonio Sanabria (tenor), Josep Miquel Ramón (bas)

Kor

DR KoncertKoret

Adès

Powder Her Face Suite (dansk førsteopførelse)

Stravinskij

Begravelsessang

Stravinskij

Salmesymfoni

Mozart

Kroningsmessen

Dirigent

Juanjo Mena

Solist, sopran

Mari Eriksmoen

Solist, mezzo

Clara Mouriz

Solist, tenor

Juan Antonio Sanabria

Solist, bas

Josep Miquel Ramón

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

 

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her