0Din kurv er tom
Venteliste

Mena & Schuberts 9.

23. jan '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Mena & Schuberts 9.

Skriv dig på venteliste

Mena & Schuberts 9.

Romantisk musik med en strøm af billeder og stemninger: Niels W. Gade beskriver den vilde natur, mens Dvořák i sin Cellokoncert er ved at sprænges af længsel efter sit hjemland. Solisten er den virtuose Jean-Guihen Queyras - og koncertens finale er Schuberts største orkesterværk, den majestætiske Symfoni nr. 9 i C-dur.

Dvořáks store Cellokoncert er en romantisk drøm om hjemlængsel og kærlighed. Dvořák skrev musikken, mens han var syg af savn efter sit fædreland Tjekkiet – hvor hans ungdoms flamme, Josefina, lå for døden. Cellokoncerten blev et af Dvořáks bedste værker og er nok den mest populære cellokoncert i verden overhovedet.

Længsel er der også i Niels W. Gades ouverture I højlandet, hvor den unge danske komponist drømmer sig på rejse til Skotlands vældige natur. Gade oplevede stor berømmelse i sit liv, hvorimod hans kollega Schubert døde så tidligt, at han aldrig fik hørt sin Symfoni nr. 9 blive spillet. Det er en af 1800-tallets mægtigste symfonier og Schuberts største orkesterværk.

Koncerten ledes af den spanske dirigent Juanjo Mena. Han er en musiker i verdensklasse, som altid skaber medrivende musik sammen med DR SymfoniOrkestret. Solist i Dvoraks Cellokoncert er franskmanden Jean-Guihen Queyras, en af vor tids bedste og mest personlige cellister, der for første gang kan opleves i Koncerthuset.

Se orkesterlisten her

Læs programmet her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR SymfoniOrkestrets koncertpakke Romantiske Symfonier, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

N.W. Gade

I højlandene, ouverture

Dvořák

Cellokoncert

Schubert

Symfoni nr. 9, "Den store"

Juanjo Mena

Dirigent

Jean-Guihen Queyras

Solist, cello

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter