0Din kurv er tom

Mod stjernerne

11. nov '22 kl. 19:30

Trinitatis Kirke, København

Se rabatmuligheder

Mod stjernerne

Event er afholdt

Mod stjernerne

DR Vokalensemblet vender blikket mod himmelrummet med kormusik, som rækker ud efter stjernerne og ind i uendeligheden. Den engelske dirigent Graham Ross står i spidsen for koncerten, som både rummer fugle, himmellegemer og flyvemaskiner i himmelstræbende musik fra renæssancen op til vores tid.

I denne koncertsæson kommer DR Vokalensemblet vidt omkring med musik og fortællinger fra fjerne himmelstrøg. Denne aften er det himlen selv, det handler om – med alt, hvad den rummer og betyder set med menneskeøjne.

Den engelske komponist Steve Martland skildrer i sit værk Skywalk en astronauts bevægende oplevelse af at svæve vægtløst i rummet, mens han betragter Jorden i al dens skønhed. Og flere af aftenens værker skildrer nattehimlens uudgrundelige stjerner, som de ser ud fra vores blå planet.

En himmelstræbende pioner var renæssancegeniet Leonardo da Vinci, som var besat tanken om at indtage himmelrummet i en flyvende maskine. Han er hovedpersonen i et stemningsfuldt værk af den amerikanske komponist Eric Whitacre, som folder fortællingen om da Vinci ud i poetiske klangbilleder.

Aftenens uropførelse af den danske komponist Nicolai Worsaae – skrevet specielt til DR Vokalensemblet – vender blikket mod vores indre rum i en blændende skildring af forgængeren Josquin, som fanges mellem ekkoer af sin egen musik i et hjemsøgt hus.

Renæssancemesteren Josquin er også selv på programmet denne aften, hvor DR Vokalensemblet opfører hans smukke beskrivelse af solguden Phoebus, månestråler og stjerneskær.

Se programmet her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Stemmer & stemning”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Eric Whitacre

Leonardo dreams of his flying machine

Josquin des Prez

Ut Phœbi radiis

Nicolai Worsaae

Warping through my ears (uropførelse)

Cheryl-Frances Hoad

Beyond the Night Sky

Steve Martland

Skywalk

Ēriks Ešenvalds

Stars

Dirigent

Graham Ross

Kor

DR Vokalensemblet