DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Aflyst

Mod stjernerne

5. feb '21 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

Mod stjernerne

Event er afholdt

Mod stjernerne

DR Vokalensemblet vender blikket mod himmelrummet med kormusik, som rækker ud efter stjernerne og ind i uendeligheden. Den engelske dirigent Graham Ross står i spidsen for koncerten, som både rummer fugle, himmellegemer og flyvemaskiner i himmelstræbende musik fra renæssancen op til vores tid.

Denne koncert er aflyst i henhold til de gældende retningslinjer for kulturarrangementer. Har du billet til koncerten, kontakter DR Koncerthuset dig direkte på mail. Hvis du har bestilt mad eller drikke i vores bar eller restaurant og betalt på forhånd, refunderes bestillingen automatisk sammen med billetten. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

I denne koncertsæson kommer DR Vokalensemblet vidt omkring med musik og fortællinger fra fjerne himmelstrøg. Denne aften er det himlen selv, det handler om – med alt, hvad den rummer og betyder set med menneskeøjne.

I den engelske romantiker Charles Stanfords korklassiker The Blue Bird svæver en fugl højt over en spejlblank sø, mens György Ligetis berømte Lux aeterna, et af den moderne kormusiks mesterværker, tager os med lige ind i himlens særlige sfæriske lys.

Den engelske komponist Steve Martland skildrer i sit værk Skyland en astronauts bevægende oplevelse af at svæve vægtløst i rummet, mens han betragter Jorden i al dens skønhed.

En himmelstræbende pioner, som måtte nøjes med at drømme om himmelrummet, var renæssancegeniet Leonardo da Vinci, som var besat tanken om at indtage himmelrummet i en flyvende maskine. Han er hovedpersonen i et stemningsfuldt værk af den amerikanske komponist Eric Whitacre, som folder fortællingen om da Vinci ud i poetiske klangbilleder.

Aftenens sidste toner er uropførelsen af et helt nyt værk skrevet specielt til DR Vokalensemblet af den danske komponist Nicolai Worsaae.

Vær opmærksom på, at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke Korsang under himlen, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

 

Program


Graham Treacher

And the Queen of the Stars

Eric Whitacre

Leonardo dreams of his flying machine

Charles V Stanford

The Blue Bird

Judith Bingham

The Drowned Lovers

György Ligeti

Lux æterna

Div. renæssancekomponister

Regina Caeli motetter

Nicolai Worsaae

nyt værk (uropførelse)

Dirigent

Graham Ross

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere