0Din kurv er tom

National Arts Centre Orchestra

22. maj '19 kl. 19:30

Koncertsalen

National Arts Centre Orchestra

Event er afholdt

National Arts Centre Orchestra

Den virtuose og elegante canadier James Ehnes er solist i Mendelssohns elskede Violinkoncert, når et af Nordamerikas førende symfoniorkestre gæster DR Koncerthuset på en stort anlagt jubilæumsturné. Oplev også Dvoráks 9. symfoni "Fra den nye verden" og den moderne klassiker "Lonely Child".

Et af Nordamerikas førende symfoniorkestre hedder National Arts Centre Orchestra og kommer fra Canada. Orkestret har hjemme i det moderne koncerthus National Arts Centre, der er et fyrtårn i canadisk kulturliv, og deres 50-års jubilæumsturné er skræddersyet til at vise det bedste fra Canadas klassiske verden. I centrum står Mendelssohns Violinkoncert, hvor Canadas mest berømte violinist, den virtuose og elegante James Ehnes, er solist. Inden da spiller orkestret en canadisk nutidsklassiker af Claude Vivier, ”Lonely Child”, med den canadiske sopran Erin Wall som solist.

Koncerten slutter med den symfoni, der er blevet symbolet på klassisk musik i Nordamerika: Dvoraks elskede Symfoni nr. 9 med titlen ”Fra den nye verden”. En symfoni, som Dvorak skrev i Amerika, overvældet af de mange indtryk fra den nye verden, hvor alle muligheder lå åbne.

Chefdirigent for orkestret er englænderen Alexander Shelley. Han tiltrådte i 2015 som afløser efter den berømte Pinchas Zukerman. 39-årige Alexander Shelley har med sin dynamik og idérigdom været så stor en succes, at canadierne hurtigt har sikret sig en kontraktforlængelse med ham.

”En stærk og gribende opførelse, personligt fortolket og leveret med total kontrol”, lød det fra den canadiske presse, da Alexander Shelley for første gang dirigerede Dvoraks 9. Symfoni med sit orkester.

Hent program og orkesterliste her.

Claude Vivier

Lonely Child

Mendelssohn

Violinkoncert

Dvořák

Symfoni nr. 9 "Fra den nye verden"

Alexander Shelley

Dirigent

James Ehnes

Solist, violin

Erin Wall

Solist, sopran

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Vært: Benedikte Granvig

Hør bl.a. om Canada som kulturnation og om Dvoraks nordamerikanske Symfoni nr. 9.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere