0Din kurv er tom
Venteliste

New York Filharmonikerne I­ (Gæstespil)

6. apr '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

New York Filharmonikerne I­ (Gæstespil)

Skriv dig på venteliste

New York­ Filharmonikerne I­ (Gæste­spil)

De legendariske New York Filharmonikere kommer til Danmark. Orkestret kan tælle Mahler blandt dets tidligere chefdirigenter og har hans geniale, ironiske 4. Symfoni på programmet. Bartoks smittende musik for strygere, slagtøj og celeste er en fest for et virtuost orkester.

New York Filharmonikerne – et af de største navne i klassisk musik! Det er et af verdens allerbedste symfoniorkestre og faktisk også USA’s ældste. Et orkester, der altid er på toppen, fordi det ikke vil nøjes med mindre end det.

At få besøg af New York Filharmonikerne er en virkelig sjælden begivenhed, og gæstespillet bliver en af årets største klassiske begivenheder i Danmark.

På programmet er Mahlers ironiske Symfoni nr. 4, der fortæller om menneskets forhold til døden. Man bliver både drillet og skræmt undervejs, inden en sopransolist i sidste sats synger om vores naive barnetro.

New York Filharmonikerne har et meget tæt forhold til Mahler. Det var nemlig dette orkester, der i 1960’erne stod for genopdagelsen af Mahlers musik. Og faktisk var Mahler i begyndelsen af 1900-tallet selv chefdirigent for New York Filharmonikerne! Hans arvtager i dag er chefdirigent Alan Gilbert, som leder gæstespillet i København.

Koncertens andet værk er et af Bartoks mest brillante orkesterstykker, som har den underdrevne titel ”Musik for strengeinstrumenter, slagtøj og celeste”. Bartok flygtede under 2. Verdenskrig til New York, og med sig i kufferten havde han dette værk. Hans musik er gennemsyret af folkemusikken fra hans hjemland, Ungarn, men desværre kom Bartok aldrig tilbage – han døde i New York lige inden krigens afslutning.

Der tages forbehold for ændringer i programmet

New York Phil

Program

Varighed: ca 2 timer


Download
programmet
Dirigent

Alan Gilbert

Solist, sopran

Christina Landshamer

Ensemble

New York Filharmonikerne

Bartók

Musik for strygere, slagtøj og celeste

Mahler

Symfoni nr. 4

Dirigent

Alan Gilbert

Solist, sopran

Christina Landshamer

Ensemble

New York Filharmonikerne

Mød Musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Sted: I foyeren

Vært: Mathias Hammer

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Programhæfte

Vil du gerne vide mere om koncerten, du skal ind og høre? Her kan du hente vores flotte programhæfte, hvor du kan finde info om musikere og komponister.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere