0Din kurv er tom
Venteliste

Niels Hausgaard­”Tryk min danske hånd”

16. apr '19 kl. 19:30

Studie 2

Niels Hausgaard­”Tryk min danske hånd”

Skriv dig på venteliste

Niels Hausgaard

Det bliver alt andet end ordinært, når Niels Hausgaard præsenterer sit nye show ”Tryk min danske hånd” hele tre aftenener i DR Koncerthusets Studie 2. Aftenens skelet er på plads, resten af showet skabes af Niels Hausgaards kontakt med publikum.

I 1972 begyndte Niels Hausgaard som huspoet på Regionalradioen i Ålborg. Det blev begyndelsen på en usædvanlig karriere, som dansk showbizz aldrig har set magen til.

Uden hensyn til trends og tidens krav, har Hausgaard nu i over tredive år lavet sine egne regler for alt, hvad han foretager sig. Det har ført til stadigt mere fyldte huse landet over, samt til kåring af TV-udgaven af “Lad Os Finde Festen” og “Med hudfarvet hud” som det bedste TV-underholdning i henholdsvis 2001 og 2004.

Niels Hausgaard kan ikke sættes i bås. Selv mener han dog, at uanset om han laver TV, skriver manuskripter, deltager i samfundsdebatten, maler billeder eller skriver sange og laver stand-up, så er materialet det samme. Det er kun værktøjerne, der er forskellige.

Det der især adskiller ham fra mange andre entertainere er hans specielle arbejdsform. Når han går på scenen, er hans show kun delvist tilrettelagt hjemmefra. Det er ufærdigt. Han har skelettet på plads, resten må komme i et samarbejde med publikum.
En aftens kvalitet afhænger af, hvor god kontakt han opnår. Det er en arbejdsform, der kræver både stor erfaring og mod, men til gengæld resulterer den i unikke aftener, som Niels Hausgaard selv fortæller:

”Det eneste, der er kedeligere end at lære ting udenad, er at høre, hvad andre har lært udenad. Musikere skal selvfølgelig kunne det hele. Det skal folkesangere ikke nødvendigvis.
For os er kontakten til publikum det absolut vigtigste. Vi skal ikke tælle takter og være bange for at spille forkert. Det flytter vores fokus et forkert sted hen. Vi må ikke underlægge os den slags regler. Det er snyd og Salmevers har aldrig været mig”.

 Interview Af Haicam Hviini.

Niels Hausgaard, hvorfor TRYK MIN DANSKE HÅND?
Jamen, håndtryksdebatten for pokker – den er da sjov.
Vi må jo glæde os over, det sjove der er.

Hvorfor er det sjovt?
Havde vi f.eks. været hunde, skulle vi alle tvinges til at snuse hinanden bagi og slikke hinanden i mundvigen. Det er da sjovt.

Vi er jo ikke hunde…
Nej.

Er du ikke bange for at støde nogen?
Nej.

Synes du, det er god stil med Dannebrog på din plakat?
Jeg er ikke ret sentimental. For mig er et nationalt flag fint til højtider og i bordbomber, men det er også et stykke stof, der er badet i meget blod.

Har du overhovedet ingen nationalfølelse?
Jo da. Jeg er lykkelig over, at jeg tilfældigvis er født i Danmark og ikke i Liberia. Her har jeg rod, her fra min verden går – men nationalist, det er jeg ikke.

Hvad forstår du ved nationalisme?
Nationalisme er, ifølge ordbogen, pervers dyrkelse af det nationale. Det må være det nationales værste fjende. Nationalismen skal latterliggøres, hånes og bekæmpes, hvor vi møder den.

Handler showet kun om det?
Langt fra, men det var det, du spurgte ind til.

Er der noget, du gerne vil tilføje?
Synes du ikke, jeg har sagt nok?

Jo.

Koncerten kan også opleves den 15. april 2019 klokken 19.30. Læs mere her

Koncerten kan også opleves den 17. april 2019 klokken 19.30. Læs mere her

Bestil bord i DR Koncerthuses restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere