0Din kurv er tom
Varighed ca. 70 min.

Niels W. Gades Comala

23. feb '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Niels W. Gades Comala

Event er afholdt

Niels W.­Gades­ Comala

I 2017 kan vi fejre 200-året for en af de største danske komponister nogensinde: Niels W. Gade. Han var en international figur, og kantaten Comala for solister, kor og orkester blev et af hans gennembrudsværker, der gjorde ham til en stjerne i Tyskland. Dirigenten er den franske Laurence Equilbey, der med sin baggrund i tidlig musik har taget den tidlige romantik til sit hjerte.

I 2017 fejrer vi en af de største danske komponister: Niels W. Gade. Han var uden sammenligning Danmarks vigtigste musikperson i 1800-tallet. Gade stod for samme klassiske kunst som sit forbillede, Mendelssohn. Han var også bannerfører for den nordiske stil og blev en rigtig godfather i Københavns musikliv. 200-året for Niels W. Gade er en god anledning til at genopdage en mester fra dansk musik.

Comala var i 1800-tallet et af Gades mest beundrede værker.

Et stort korværk med solister og orkester, i tæt familie med Gades mest kendte stykke, Elverskud. Teksten er et skotsk sagn, der minder om både de islandske sagaer og nordiske folkeviser. Det er længe siden, at Comala sidst har været opført, så det er helt på sin plads at trække det frem i Gades runde år.

Dirigenten er Frankrigs raffinerede kormester Laurence Equilbey. Hun har stiftet sig eget kor, Accentus, og med dem udgivet nogle af de senere års mest virtuose korindspilninger. Det bliver virkelig interessant at opleve, hvad hun kan få ud af sit første samarbejde med DR KoncertKoret – og ikke mindst med Niels W. Gades vidunderligt velklingende kormusik.

 

Program
70 min


Download
programmet
Dirigent

Laurence Equilbey

Solist, baryton

Markus Eiche,

Solist, sopran

Marie-Adeline Henry

Ensembler

DR KoncertKoret, DR SymfoniOrkestret

Gade

Ossian-ouverture & Comala

Dirigent

Laurence Equilbey

Solist, baryton

Markus Eiche

Solist, sopran

Marie-Adeline Henry

Ensemble

DR SymfoniOrkestret

Ensemble

DR KoncertKoret

Mød Musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Vært: Mathias Hammer

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere