0Din kurv er tom
Udsat AFVENTER NY DATO Kære Publikum. Vi er snart klar med nye datoer for den udskudte koncert. NJORD Festivalen arbejder på at få nye datoer på plads, så hele festivalen kan løbe af stablen i starten af 2023.

Njord 2022 – Solsången

24. dec '22 kl. 20:00

Studie 2

Njord 2022 – Solsången

Åbnings­koncert

OBS: afventer ny dato i 2023. I åbningskoncerten på NJORD 2022 i Studie 2 kommer nordens storslåede natur og ældgamle folkekultur i tæt dialog med moderne udtryksformer og tonesprog.

Til denne åbningskoncert for Njord 2022 i Studie 2 har Karin Rehnqvist, composer-in-recidence på NJORD 2022, sat musik til det islandske middelalderdigt Sólarljóð (på dansk Solsangen). Med den særlige sangteknik lockråb fremmaner solist Lena Willemark den stærke fortælling om at tage afsked med livet og solen.

Lockråb kommer fra den kvindedominerede svenske sæterkultur og er en helt unik måde at lokke kvæget på og kommunikere mellem sæterhytter med høje toner, der kan høres over flere kilometer. Willemark er en af de absolutte mestre i lockråbet, og hun flankeres af to af Danmarks dygtigste ensembler Athelas Sinfonietta Copenhagen og Esbjerg Ensemble, som til lejligheden smelter sammen til ét kammerorkester.

Solsången får følge – og modspil – af tre stræk, et nykomponeret værk af Anders Skibsted (DK), som uropføres ved koncerten. Skibsted fik en klanglig aha-oplevelse en sommer ved Hardanger-fjorden i Norge: ” Klangen af alting var så anderledes end i de danske landskaber, specifikt vesterhavskysten, som jeg lige kom fra. Når man råbte, kom der altid noget tilbage i form af ekkoer fra bjergsiderne.” fortæller han. Hardanger-fjordens særlige lydbillede blev derfor både den overordnede poetiske metafor i værket men også den direkte inspiration til den abstrakte, klangrige musik.

Aftenens tredje værk er et stykke af den eventyrlystne norske komponist Ørjan Matre.

NJORD-festival er Københavns vinterfestival for ny, nordisk kunstmusik. NJORD sætter fokus på den nordiske musikkultur, vi kan spejle os i, og reflektere over verden og livet gennem.

NJORD er navnet på en nordisk gud særligt forbundet med havet og vinden, der forbinder menneskene i de forskellige, nordiske lande. NJORD Festivalen bygger på disse forbindelser og stiller gennem nordiske tværkunstneriske samarbejder skarpt på nogle af de mange fælles værdier, vi har i Norden.

Program


19:15-19:45: Introduktion

Inden koncerten byder vi sammen med Karin Rehnqvist på en introduktion til aftenen.

20:00-21:30: Hovedkoncerten

22:00 – 22:45: Late-night koncert

Efter åbningskoncerten giver Esbjerg Ensemble den gas med en flot kammermusikalsk late night koncert. På programmet er bl.a. Per Nørgårds 3 Arabesker for solo slagtøj og sav (2011) opført af Christian Martinez, som værket er komponeret og tilegnet. Entré til late-night koncerten er inkluderet i billetten.

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter