0Din kurv er tom

Nørgård & Tjørnhøj

25. aug '22 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Nørgård & Tjørnhøj

Event er afholdt

Nørgård & Tjørnhøj

DR Symfoniorkestret hylder den store danske symfoniker Per Nørgård med hans Symfoni nr. 8 og violinkoncerten ”Helle Nacht”, hvor koncertmester Christina Åstrand er solist. Line Tjørnhøjs værk ØR følger i sporene fra Nørgård med orkestrets to slagtøjsmestre, Jakob Weber og Gert Sørensen, i front.

View this event in English

Ingen dansk komponist har betydet så meget i vor tid som Per Nørgård – og denne sommer fylder han 90 år. Per Nørgård har slået dørene op for uendelige muligheder i musikken. Det skyldes hans helt specielle musikalske teknikker, hans enestående fantasi og hans inspirerende personlighed. Nørgård er en af de største i vor tids musik. Og ikke kun i Danmark!

Ved denne hyldestkoncert spiller DR Symfoniorkestret Per Nørgårds seneste symfoni, nr. 8. Det er lys og legende musik, hvor livet pibler frem af nodearkene. Selv i sin alderdom forvandler Nørgård den klassiske tradition til noget helt nyt, sanseligt og optimistisk.

En af DR Symfoniorkestrets stærke profiler, koncertmester Christina Åstrand, er solist i Per Nørgårds violinkoncert ”Helle Nacht (’Lyse nat’), som hun tidligere har samarbejdet tæt med komponisten om: “Jeg havde samtaler med Per Nørgård, hvor vi talte om følelser og stemninger. Titlen ’Helle Nacht’ siger det hele for mig: Jeg tænker naturstemning, jeg tænker lys og mørke, jeg prøver at lade mig inspirere af de lyde, der kommer fra resten af orkestret.”

Tråden fra Per Nørgårds fascinerende verden tages op i det nye værk ØR af Line Tjørnhøj, som er opkaldt efter de to bogstaver som komponisterne har til fælles. DR Symfoniorkestrets to slagtøjsmestre, Gert Sørensen og Jakob Weber, er i front med bl.a. syv pauker og et honky-tonk klaver. Man bliver, som titlen siger det, ØR – og det er helt i ånden fra Per Nørgård!

I spidsen for koncerten er den hollandske dirigent Antony Hermus, som er en stor beundrer af Per Nørgård og hans danske komponistkolleger.

OBS: Bemærk, at programmet til denne koncert er ændret, da solist Gert Mortensen er blevet forhindret i at medvirke. Nørgårds slagtøjskoncert ’Bach to the Future’ er derfor erstattet af Nørgårds violinkoncert med Christina Åstrand som solist.

Se programmet her

Line Tjørnhøj

ØR (Uropførelse)

Per Nørgård

Helle Nacht - Violinkoncert nr. 1

Per Nørgård

Symfoni nr. 8

Dirigent

Antony Hermus

Solist

Gert Sørensen, slagtøj

Solist

Jakob Weber, slagtøj

Solist

Christina Åstrand, violin

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter