0Din kurv er tom
Aflyst

Påskekoncert

19. mar '21 kl. 17:00

Vor Frue Kirke i Svendborg

Se rabatmuligheder

Påskekoncert

Event er afholdt

Påskekoncert

Som optakt til påsken dykker DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed ned i den bevægende passionsfortælling med virtuose korværker fra renæssancen op til vores egen tid. Med inspiration i middelalderens ikoniske billeder og ritualer foldes påskens menneskelige drama ud i ord og toner.

Denne koncert er aflyst i henhold til de gældende retningslinjer for kulturarrangementer. Har du billet til koncerten, kontakter DR Koncerthuset dig direkte på mail.  Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Et af de mest ikoniske billeder, der knytter sig til påskefortællingen, er skildringen af Jomfru Maria, som sørger over sin døende søn, den korsfæstede Jesus.

Den latinske 1200-tals hymne Stabat mater (’Moderen stod’) har inspireret et væld af billedkunstnere og komponister gennem tiden, og ved DR Vokalensemblets påskekoncert kan du opleve to stærke, nutidige greb om den bevægende tekst.

Den engelske komponist Gabriel Jacksons Stabat mater er blevet lovprist som ”en moderne klassiker” af verdens førende musiktidsskrift Gramophone, mens BBC kalder værket ”hjerteskærende smukt” og ”et nyt hovedværk”.

Også den unge komponist Alissa Firsova har skrevet et fascinerende korværk over Stabat mater-teksten, mens James MacMillan har sat musik til et andet berømt katolsk ritual fra middelalderen, nemlig Tenebrae-responsorierne, som skildrer mørket og fortvivlelsen i passionsfortællingen.

De tidlige komponister var også optagede af påsketidens dramaer. Renæssancemesteren Josquin des Prez, som fylder 500 i år, står bag koncertens to motetter, hvoraf den ene skildrer Jesu lidelse på korset, mens den fredfyldte Ave Maria gjorde komponisten til en berømthed i samtiden.

Program


Gabriel Jackson

Stabat Mater

Josquin des Prez

Ave Maria; Huc me sydereo/Plangent eum

James MacMillan

Tenebrae Responsorier

Alissa Firsova

Stabat Mater

Danske sange og salmer

Dirigent

Marcus Creed

 

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud