0Din kurv er tom

Påskekoncert

31. mar '22 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

Påskekoncert

Påskekoncert

Som optakt til påsketiden dykker DR Vokalensemblet ned i den bevægende passionsfortælling, som har inspireret komponister helt fra middelalderen op til vores egen tid. Oplev de stærke scener med den sørgende Jomfru Maria, Langfredagsmørket og påskens opstandelse gennem 500 års gribende kormusik.

Et af de mest ikoniske billeder, der knytter sig til passionsfortællingen, er skildringen af Jomfru Maria, som sørger over sin døende søn, den korsfæstede Jesus.

Den latinske 1200-tals hymne Stabat mater (’Moderen stod’) har inspireret et væld af billedkunstnere og komponister gennem tiden, og ved DR Vokalensemblets passionskoncert kan du opleve flere stærke, nutidige greb om den bevægende tekst.

Den unge komponist Alissa Firsova har skrevet et fascinerende korværk over Stabat mater-teksten, mens MacMillan har sat musik til et andet berømt katolsk ritual fra middelalderen, nemlig Tenebrae-responsorierne, som skildrer mørket og fortvivlelsen i passionsfortællingen.

De tidlige komponister var også optagede af påskens dramatiske begivenheder. Renæssancemesteren Josquin des Prez står bag en motet, som gengiver Jesus’ egne ord fra korset, hvor han udtrykker sin grænseløse kærlighed til menneskeheden trods tortur og korsfæstelse.

Ingen passionstid uden salmer! DR Vokalensemblet har også fundet nogle af vores smukkeste danske salmer frem, hvor vi mærker påskens betydning på vores eget modersmål.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Korsang til sjælen”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertpakke “Året rundt med DR Vokalensemblet”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


Josquin des Prez (1450/55-1521)

Huc me sydereo/Plangent eum

Dobrinka Tabakova (f. 1980):

Alma redemptoris mater

Alissa Firsova (f. 1986)

Stabat Mater

James MacMillan (f. 1959)

Tenebrae Responsories

Danske påskesalmer

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter