0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Paris & Liberté

9. feb '22 kl. 19:30

Grundtvigs Kirke i København

Se rabatmuligheder

Paris & Liberté

Event er afholdt

Paris & Liberté

Oplev fire franske komponisters gribende vision om frihed, som spirede frem i dyb hemmelighed under 2. verdenskrig. DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed stiller skarpt på 1940ernes Paris med bl.a. Poulencs store korværk Figure Humaine, der er en hyldest til friheden – ”La liberté!”

Selvom ingen i dag ønsker sig tilbage til årene, hvor 2. Verdenskrig rasede i Europa, er vi stadig dybt fascinerede af de kunstværker, som blev skabt under krigen. Mange kunstværker, som blev til i krigens skygge, har i dag fået ikonstatus som vidnesbyrd om den stærke skaberkraft, som mennesket rummer – selv i de mørkeste tider.

Den franske komponist Francis Poulenc besluttede midt under den tyske besættelse af Frankrig, at han ville skrive et værk, som skulle opføres så snart tyskerne var besejrede – helst på selve befrielsesdagen! Sammen med den berømte digter og frihedskæmper Paul Éluard skabte han i hemmelighed en stor kantate, der hyldede den franske kultur, natur og værdier – med friheden i centrum. Titlen blev Figure humaine, og værket blev fra starten anerkendt som et af komponistens – og korlitteraturens – vigtigste værker overhovedet.

Sammen med Poulencs kærlighedserklæring til sit fædreland og til friheden kan du ved denne koncert opleve flere betagende kunstværker fra samme periode.

Olivier Messiaens Kvartet til tidens ende blev skrevet, mens komponisten sad i en tysk krigsfangelejr, men synes nærmest at transcendere tid og rum med næsten hypnotisk kraft. Denne aften kan du opleve uddrag af værket i et arrangement for kor sammen med kormusik af Darius Milhaud, skrevet i hemmelighed til modstandspoesi af krigsfangen Jean Cosseau.

Den i dag 96-årige Betsy Jolas er i sig selv et vidnesbyrd om den livskraft, som findes i det 20. århundredes franske musik. Som ung studerede hun hos Messiaen og Milhaud, og hendes korværker fra krigsårene er en smuk kommentar til krigens endelige afslutning og drømmen om frihed.

Se program her

Adrianna Kubica-Cypek (1996-)

L’eté

Betsy Jolas (1926-)

Chant dormant

Olivier Messiaen (1908-1992)

Louange à l’Éternité de Jésus (Quartet pour le fin de temps)

Darius Milhaud (1892-1974)

6 Sonnets composés au secret

Francis Poulenc (1899-1963)

Figure Humaine

Dirigent

Marcus Creed

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter