0Din kurv er tom

Parsifal II

15. apr '22 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Parsifal II

Event er afholdt

Parsifal II – 2. og 3. akt

Wagners opera Parsifal handler om påskens mysterium og den hellige gral. Ved to koncerter i påskedagene opfører DR Symfoniorkestret operaen sammen med en af vor tids største Wagner-fortolkere, dirigenten Adam Fischer og sangerne Stephen Milling, Anna Larsson og Johan Reuter. Denne aften 2. og 3. akt.

Blandt Richard Wagners operaer har Parsifal en særlig status. Wagner anså det for at være et helligt værk, der adskilte sig fra alle hans andre operaer. Musikkens tranceagtige karakter, den lange varighed og gådefulde handling gør Parsifal til en helt speciel oplevelse.

Historien er baseret på et gammelt sagn, fuld af kristen symbolik. I centrum står den hellige gral, som Jesus drak af ved den sidste nadver. Gralen bevogtes på et bjerg af gralsridderne, der lider under den svære opgave. Som profeteret ankommer den unge Parsifal for at forløse dem.

Parsifal opføres i Koncerthuset over to aftener med henholdsvis 1. og 2.+3. akt, netop på Skærtorsdag og Langfredag, der svarer til operaens symbolske handling. Adam Fischer, en af vor tids største Wagner-dirigenter, leder os gennem mysteriet. Den danske verdensstjerne Stephen Milling synger rollen som gralsridderen Gurnemanz, og Klingsor synges af Martin Winkler. Desuden vil Johan Reuter synge rollen som Amfortas, Markus Suihkonen som Titurel, Parsifal synges af Julian Hubbard og Anna Larsson vil synge rollen som Kundry.

Påskeopførelsen af Wagners Parsifal i Koncerthuset bliver en af årets operabegivenheder!

Se programmet her

Se orkesterliste her

Parsifal I (1. akt) kan opleves den 14. april 2022 klokken 19.30. Læs mere her 

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke “Parsifal I & II”, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

OBS: Aftenens sopransolist Claudia Mahnke har meldt afbud til koncerten og erstattes af Anna Larsson. 

Wagner

Parsifal, 2. og 3. akt

Dirigent

Adam Fischer

Solist

Anna Larsson

Solist

Stephen Milling

Solist

Johan Reuter

Solist

Julian Hubbard

Solist

Markus Suihkonen

Solist

Martin Winkler

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere