0Din kurv er tom

Pascal & 1001 Nat

31. jan '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Pascal & 1001 Nat

Event er afholdt

Pascal & 1001 Nat

1001 nats eventyr gav Rimskij-Korsakov ideen til det store orkesterværk Sheherazade, hvor musikken gengiver de eksotiske historier med blussende farvepragt. Oplev også de musikalske kærlighedsdigte fra Chaussons romantiske sangværk Poeme de l’amour et de la mer med franske Nora Gubisch som solist.

I 1001 nætter måtte den smukke Sheherazade fortælle historier og eventyr for sultanen. Den store samling fortællinger er en skatkiste fra den gamle arabiske kultur. En klassiker, der betog den russiske komponist Nikolaj Rimskij-Korsakov så stærkt, at han skrev et af sine bedste orkesterværker over eventyrene.

Hans værk blev opkaldt efter fortælleren, Sheherazade, og i musikken hører man hendes stemme i violinen, der kæder eventyrene sammen. Med inspiration fra de eksotiske kærlighedsfortællinger og ikke mindst eventyret om Sindbad Søfareren fik Rimskij-Korsakov skabt et af de mest overdådige orkesterværker, en musikalsk fantasi, som altid er betagende.

I den franske komponist Chaussons sangværk Poème de l’amour et de la mer (”Digt om kærligheden og havet”) er det igen en kvinde, der fortæller. Omgivet af glødende, sensuelle orkesterklange synger hun om kærligheden og dens kvaler. Et senromantisk pragtværk, som ved denne opførelse synges af den franske mezzosopran Nora Gubisch.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af koncertpakken Eventyrlige Koncerter, hvor du kan få 20% rabat – Læs mere her

Se orkesterliste her

 

Chausson

Poéme de l'amour et de la mer

Rimskij-Korsakov

Sheherazade

Dirigent

Maxime Pascal

Solist, mezzosopran

Nora Gubisch

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere