DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Aflyst

Passionskoncert

25. mar '20 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

Passionskoncert

Event er afholdt

Passions-­koncert

Som optakt til påsken inviterer DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed til en stemningsfuld passionskoncert i Trinitatis Kirke. Oplev tre af J.S. Bachs berømte motetter sammen med perler fra den tidlige barok, drømmende klange af Bent Sørensen og Carl Nielsens kendte korværk Tre motetter.

J.S. Bachs seks motetter regnes blandt kormusikkens absolutte mesterværker. De er skrevet i sidste del af komponistens liv, og med deres udtryksfulde tonemalerier og mesterlige fletværk af op til otte forskellige korstemmer er de et stærkt udtryk for den protestantiske kirkes spiritualitet.

Denne aften kan du opleve tre af de berømte Bach-motetter sammen med passionsmusik af to af den danske reformationstids mest prominente komponister, Mogens Pedersøn og Thomas Schattenberg, som begge virkede i Christian IV’s København.

Fra vor egen tid byder DR Vokalensemblet på inderlige og eftertænksomme korklange af komponisterne Bent Sørensen og Bo Holten, og aftenen byder også på en klassiker i det danske korrepertoire: Carl Nielsens Tre Motetter, som er inspireret af renæssancemesteren Palestrina.

Vær opmærksom på at koncerten er en del af DR Vokalensemblets koncertserie Alle tiders korsang, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Program


J.S. Bach

Komm, Jesu, komm

Mogens Pedersøn

Fader vor i Himmerig Victimae paschali laudes

Carl Nielsen

Tre Motetter

J.S. Bach

Der Geist Hilft

Bent Sørensen

Benedictus

Bo Holten

Herren er min hyrde

Thomas Schattenberg

O dulcissime Jesu, O quam dulcis

J.S. Bach

Jesu, meine freude

Marcus Creed

Dirigent