0Din kurv er tom

Passions­koncert

18. mar '18 kl. 16:00

Garnisonskirken

Se rabatmuligheder

Passions­koncert

Event er afholdt

Passionskoncert

Som optakt til påsken præsenterer DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed en samling bevægende passionsmusik fra fire århundreder, som fremmaner mørket og det menneskelige drama i kirkeårets vigtigste højtid.

Ved denne koncert i Garnisons Kirke kan du opleve Brahms’ smukke motetter sammen med stærk kormusik af Poulenc, MacMillan og Gesualdo, skrevet til de berømte Tenebrae-tekster.

Tenebrae er en gammel katolsk gudstjenesteform knyttet til passionstiden, med et særpræget ritual: for at symbolisere Kristus’ død slukkes alle kirkens stearinlys, så mørket, tvivlen og lidelsen virkelig kan mærkes.

Oplev Tenebrae-teksterne sat i musik af bl.a. den berømte og berygtede italienske renæssance-prins Gesualdo di Venosa, side om side med to moderne og sviende intense musikalske greb om den voldsomme Passions-historie skrevet mere end fire århundreder senere af franskmanden Francis Poulenc og skotske James MacMillan.

Et mildere indslag i koncerten er Johannes Brahms’ tre motetter – udtryksfulde, melankolske og baseret på gamle koraler – som kaster et introspektivt blik i retning af to 1600-tals komponister, som Brahms beundrede intenst: Giovanni Gabrieli og Heinrich Schütz.

 

Download programmet her

Dirigent:

Marcus Creed

Francis Poulenc:

Fire motetter til bodstiden

Carlo Gesualdo:

Tenebrae Responsorier

Johannes Brahms:

3 Motetter (op 110)

James MacMillan:

Tenebrae Responsorier

 

Sendes på P2

   Koncerten sendes på P2 den 20. marts klokken 19.20