0Din kurv er tom

Petrenko & Rakhmaninov

30. sep '21 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Petrenko & Rakhmaninov

Event er afholdt

Petrenko & Rakhmaninov

En aften fuld af brillante orkesterklange, der forener de smukkeste sider af fransk og russisk musik under ledelse af Vasily Petrenko. Glasunovs charmerende Saxofonkoncert er en senromantisk perle, og Ravel og Rakhmaninov hylder den gamle verdens glans i musik, der får orkestret til at danse.

Den verdensberømte russiske dirigent Vasily Petrenko er tilbage i Koncerthuset med et pragtprogram af russisk og fransk orkestermusik. Værker, der udfolder orkestrets farverige pragt – og som også giver en sjælden lejlighed til at høre saxofonen som klassisk soloinstrument.

Komponisten Alexander Glasunov var den store, gamle mand i russisk musik, da han i 1934 skrev sin charmerende og melodiske Saxofonkoncert. Et helt igennem klassisk stykke, der på vidunderlig vis lader den varme, romantiske musikstil leve videre på en ny måde.

Mere tvetydig er Sergej Rakhmaninov i sit sidste orkesterværk, Symfoniske danse. Det er en bittersød afskedshilsen til Rusland, som han huskede det fra sin ungdom. Hans franske kollega Maurice Ravel er inde på samme nostalgiske tanker i sit geniale stykke La Valse. Her danser orkestret wienervals med skyklapper på og opdager for sent, at murene i balsalen er ved at styrte sammen.

Download programmet her
Se orkesterlisten her

Koncerten kan også opleves den 1. oktober 2021 klokken 19.30. Læs mere her

Se aftenens solist, Valentine Michaud, spille musik af Prokofjev – en anden stor russisk komponist – her:

Ravel

La Valse

Glazunov

Saxofonkoncert

Rakhmaninov

Symfoniske danse

Dirigent

Vasily Petrenko

Solist, saxofon

Valentine Michaud

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 275 kr. eller 3 retter: 350 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 165 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud