DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Petrenko & Sjostakovitjs 4.

27. nov '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Petrenko & Sjostakovitjs 4.

Petrenko & Sjostakovitjs 4.

DR Symfoniorkestret præsenterer to stærke værker sammen med gæstekunstnere i verdensklasse, dirigenten Vasily Petrenko og violinisten Augustin Hadelich. Sibelius’ violinkoncert er besættende intens musik, og Sjostakovitjs 4. symfoni er et musikalsk opgør, der var tæt på at koste komponisten livet.

Sjostakovitjs 4. Symfoni var så sprængfarlig, at den ikke kunne blive opført i sin samtid. Kort inden uropførelsen i 1936 blev symfonien trukket tilbage. Officielt fordi Sjostakovitj ikke var tilfreds med sin musik. Men den sande forklaring var, at Stalins diktatur ikke kunne tolerere symfonien. Den kom på tværs af Sovjetunionens kommunistiske tyranni.

Først 25 år senere var tiden blevet moden, og da stod det klart, hvor personlig og intens, symfonien er. Sjostakovitjs Symfoni nr. 4 er på alle måder et af hans nøgleværker, og den kræver et stærkt udvidet orkester. Opførelsen er ved denne koncert i hænderne på en af vor tids førende Sjostakovitj-dirigenter, Vasilij Petrenko.

Endnu et verdensnavn er den altid betagende violinist Augustin Hadelich, der er solist i Sibelius’ ekstatiske Violinkoncert. ”Jeg var tryllebundet af Hadelichs rene og poetiske spil” skrev Politikens anmelder efter Augustin Hadelichs optræden i Koncerthuset sidste år.

Koncerten kan også opleves den 26. november 2020 klokken 19.30. Læs mere her

Program


Sibelius

Violinkoncert

Sjostakovitj

Symfoni nr. 4

Dirigent

Vasily Petrenko

Solist, violin

Augustin Hadelich

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere