DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Pilgrimme & helgener

21. jun '19 kl. 19:30

Trinitatis Kirke i København

Se rabatmuligheder

Pilgrimme & helgener

Event er afholdt

Pilgrimme & helgener

Kom med på en enestående musikalsk pilgrimsrejse, hvor DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed udforsker de håb og drømme, som gennem tiden har forenet helgener og pilgrimme – med toner helt fra middelalderen og op til i dag. Vært: Celine Haastrup.

Fra Frans af Assisi til Sct. Knud i Ringsted, Sankt Thomas i Canterbury og ikke mindst Sankt Peter i Rom – her er en aften, hvor du virkelig kommer omkring på det musikalske verdenskort.

DR VokalEnsemblets chefdirigent Marcus Creed har sammensat et spændende program med værker af kormusikkens tidligste mestre side om side med store komponister fra vor egen tid. I både musik og ord skildres de stærke skæbner og personligheder, som er kendt som kristne pilgrimme og helgener.

Per Nørgårds Gaudet Mater er bygget over gregoriansk sang fra middelalderen, som knytter sig til helgenkåringen af Sct. Knud i Ringsted, mens de spanske og italienske barokmestre Palestrina, Gabrieli, Gesualdo og di Victoria hylder berømte helgener fra den katolske kirke.

Aftenen kulminerer med Sir Peter Maxwell Davies’ flotte musikalske panoramabillede fra de stormomsuste Orkneyøer, hvor de allerførste nordiske kristne slog sig ned i 900-tallet.

Download program her

Bent Sørensen

Benedictus

Per Nørgård

Gaudet mater

G.P. Palestrina

Tu es Petrus

Tomas Luis da Victoria

O lux et decus Hispanie

Carlo Gesualdo

Fransicus humilis

Giovanni Gabrieli

Deus qui beatum Marcum

Andrea Gabrieli

Deus qui beatum Marcum

Carols in honour of S Thomas of Canterbury

Peter Maxwell Davies

Westerlings

Dirigent

Marcus Creed

Vært

Celine Haastrup