0Din kurv er tom
Køb billet til begge dage Du har mulighed for at købe en billet som er gyldig til begge koncerter hhv. d. 29. + 30. maj 2020 inkl. en plakat.

Køb din kombibillet her. Du skal blot købe én billet som giver dig adgang til begge koncerter inkl. plakat, som kan afhentes på en af koncertdagene

OBS! Billetten er personlig og kan ikke deles, da du vil få påsat et armbånd til den første koncert som også er adgangsgivende til den anden koncert.

Presale: Einstürzende Neubauten

29. maj '20 kl. 20:00

Koncertsalen

Presale: Einstürzende Neubauten

Salget er overstået

+ Gudrun Gut

Legenderne fra tyske Einstürzende Neubauten genindtager Koncertsalen og flankeres af Berlins techno-gudmoder Gudrun Gut, som åbner begivenheden med en særlig solokoncert. Koncerten markerer 40-årsjubilæet for Berlins berygtede avantgardister samt 30-året for Berlinmurens fald.

DR Koncerthuset, artFREQ. og Goethe-Institut Dänemark præsenterer: Einstürzende Neubauten + Gudrun Gut

2020 er udråbt til dansk-tysk kulturelt venskabs-år (DD2020), og dette tyske år fejres i Koncertsalen med to unikke koncerter med artister som alle anerkendes for at være banebrydende fornyere at tysk kunstmusik.

Over to dage kan du opleve Einstürzende Neubauten, der om fredagen 29. maj deler scenen med Gudrun Gut, og dagen efter lørdag 30. maj står det tyske orkester side om side med Neu! feat. Michael Rother

Einstürzende Neubauten i 40 år

Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1980 krig mod al konventionel musik! Som frontkæmpere i Berlins kunstbevægelse ”Geniale Dilletanten” valgte Blixa Bargeld og hans armé at angribe selve den musikalske præmis med en absolut utraditionel instrumentering.
Bevæbnet med slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og tons af metalaffald – kombineret med støj, ekstrem-vokal og dystopisk smertepoesi – skabte Einstürzende Neubauten et radikalt nyt musikalsk udtryk. Det placerede dem fra starten som pionerer indenfor industrial og støjmusikken, sammen med ikoner som Throbbing Gristle og Lou Reed (Metal Machine Music).

Trods Einstürzende Neubautens metalliske patos har gruppen gennemgået flere metamorfoser, og i dag fremstår de med stor kunstnerisk diversitet. Fra deres infernalske og sygt brutale udgangspunkt via det knugende tyste omfatter de også det melodiske, virker de i dag som en fortløbende inspirationskilde for den moderne kompositionsmusik og kunst.

Nyt album fra de industrielle radikaler
I 2020 udgiver Einstürzende Neubauten deres første nye album i 12 år. Pladen markerer essensen af bandets evigt eksperimentelle udtryk gennem 40 år, med en konstant og frygtløs grundforskning indenfor lyd og komposition og hvad det musikalske udtryk overhovedet kan omfatte.
Konceptet for produktionen er koncist, nemlig at komposition, indspilning og mix, udelukkende må foregå i Andre Baustelle-studiet i Berlin, over præcis 100 dage – det spritnye materiale vil naturligvis indgå i repertoiret i København.

Gudrun Gut
Gudrun Guts musikalske meritter spænder vidt fra ’ ’Geniale Dilletanten’ fra start 80’erne og som medlem af bands som Mania D, Einstürzende Neubauten (!) og Malaria over den dystre, industrielle poptrio Matador og sidenhen hendes omfattende solokarriere med soloalbums og filmmusik. I nyere tid bør samarbejder nævnes med Antye Greie (AGF) og Hans-Joachim Irmler fra krautlegenderne Faust.
Koncerten med Gudrun Gut er hendes første solooptræden i Danmark. Hun optræder inden Einstürzende Neubauten.

Tilbage i 2016 bragte The Wire Magazine et længere interview med Gudrun Gut, hvor kunstneren bl.a. snakker om hendes forhold og forbindelse til Einstürzende Neubauten:

Eksklusivt i Skandinavien
Einstürzende Neubauten – live i København er eksklusivt for Skandinavien ligesom, at Neu! og Gudrun Gut kun medvirker i Danmark på Einstürzende Neubautens ”The Year Of The Rat Tour”.

For nærmere bekendtskab til eller et gensyn med Einstürzende Neubauten, inden de to koncerter finder sted til næste år, kan du opleve dem i denne livevideo fra 2011 af nummeret ”Alles” fra albummet ”Silenence is Sexy”: