0Din kurv er tom
Køb billet til begge dage Du har mulighed for at købe en billet som er gyldig til begge koncerter hhv. d. 29. + 30. maj 2020 inkl. en plakat.

Køb din kombibillet her. Du skal blot købe én billet som giver dig adgang til begge koncerter inkl. plakat, som kan afhentes på en af koncertdagene

OBS! Billetten er personlig og kan ikke deles, da du vil få påsat et armbånd til den første koncert som også er adgangsgivende til den anden koncert.

Presale – Einstürzende Neubauten

30. maj '20 kl. 20:00

Koncertsalen

Presale – Einstürzende Neubauten

Salget er overstået

+ Neu! feat. Michael Rother

Legenderne fra tyske Einstürzende Neubauten genindtager Koncertsalen og helt eksklusivt medbringer selveste Neu! feat. Michael Rother. Koncerten markerer 40-årsjubilæet for Berlins berygtede avantgardister samt 30-året for Berlinmurens fald.

DR Koncerthuset, artFREQ. og Goethe-Institut Dänemark præsenterer: Einstürzende Neubauten + Neu! (feat. Michael Rother)

2020 er udråbt til dansk-tysk kulturelt venskabs-år (DD2020), og dette tyske år fejres i Koncertsalen med to unikke koncerter med artister som alle anerkendes for at være banebrydende fornyere at tysk kunstmusik.

Over to dage kan du opleve Einstürzende Neubauten, der om fredagen 29. maj deler scenen med Gudrun Gut, og dagen efter lørdag 30. maj står orkesteret side om side med Neu! feat. Michael Rother

Einstürzende Neubauten i 40 år
Einstürzende Neubauten erklærede fra starten i 1980 krig mod al konventionel musik! Som frontkæmpere i Berlins kunstbevægelse ”Geniale Dilletanten” valgte Blixa Bargeld og hans armé at angribe selve den musikalske præmis med en absolut utraditionel instrumentering.

Bevæbnet med slagværktøj, trykluftbor, vinkelslibere og tons af metalaffald – kombineret med støj, ekstrem-vokal og dystopisk smertepoesi – skabte Einstürzende Neubauten et radikalt nyt musikalsk udtryk. Det placerede dem fra starten som pionerer indenfor industrial og støj-musikken, sammen med ikoner som Throbbing Gristle og Lou Reed (Metal Machine Music).

Trods Einstürzende Neubautens metalliske patos har gruppen gennemgået flere metamorfoser, og i dag fremstår de med stor kunstnerisk diversitet. Fra deres infernalske og sygt brutale udgangspunkt via det knugende tyste omfatter de også det melodiske, virker de i dag som en fortløbende inspirationskilde for den moderne kompositionsmusik og kunst.

Nyt album fra de industrielle radikaler
I 2020 udgiver Einstürzende Neubauten deres første nye album i 12 år. Pladen markerer essensen af bandets evigt eksperimentelle udtryk gennem 40 år, med en konstant og frygtløs grundforskning indenfor lyd og komposition og hvad det musikalske udtryk overhovedet kan omfatte.
Konceptet for produktionen er koncist, nemlig at komposition, indspilning og mix, udelukkende må foregå i Andre Baustelle-studiet i Berlin, over præcis 100 dage – det spritnye materiale vil naturligvis indgå i repertoiret i København.

NEU! Feat. Michael Rother
Da Michael Rother forlod Kraftwerk i 1971 og dannede NEU!, skrev han musikhistorie for anden gang. I 1973 dannede Michael Rother sideløbende bandet Harmonia, med Hans-Joachim Roedelius og Dieter Moebius, og i en periode i 1976 deltog også Brian Eno under indspilninger, komposition og produktion. Netop det samarbejde var den primære inspirationskilde for David Bowies mesterlige Berlin-triologi og Bowie havde også oprindeligt tiltænkt Michael Rother en bærende rolle på ”Low”.
Michael Rother har siden 1976 udgivet en række betydende soloalbums, skrevet filmmusik og samarbejdet med en lang række kunstnere, som John Frusciante og Josh Klinghoffer fra Red Hot Chili Peppers og Thurston Moore og Steve Shelley fra Sonic Youth.

Neu!, Harmonia og Rothers betydning for definitionen af efterkrigstidens moderne tyske lyd og også den internationale musikhistorie er uomtvistelig. De er i kategori med andre tyske koryfæer som Karlheinz Stockhausen, Conny Plank, Kraftwerk og Einstürzende Neubauten.

Michael Rother vil præsentere et Neu! i konstant udvikling i Koncerthuset, samt musik af Harmonia og fra solokarrieren. Udover Michael Rother deltager Hans Lampe (Neu! & La Düsseldorf) og Franz Bargmann (Camera) i Neu!’s besætning i København
Neu! optræder eksklusivt inden Einstürzende Neubauten den 30. maj 2020 i DR Koncerthuset (Koncertsalen)

Eksklusivt i Skandinavien
Einstürzende Neubauten – live i København er eksklusivt for Skandinavien ligesom, at Neu! og Gudrun Gut kun medvirker i Danmark på Einstürzende Neubautens ”The Year Of The Rat Tour”.

For nærmere bekendtskab til eller et gensyn med Einstürzende Neubauten, inden de to koncerter finder sted til næste år, kan du opleve dem i denne livevideo fra 2011 af nummeret ”Alles” fra albummet ”Silenence is Sexy”: