0Din kurv er tom
Udsolgt

Pulsar festival 2022: TRIO

11. mar '22 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Pulsar festival 2022: TRIO

Event er afholdt

Pulsar festival 2022: TRIO

For første gang i Danmark kan man opleve et af vor tids vildeste og mest originale musikværker: TRIO af Simon Steen-Andersen - skrevet for tre store ensembler: et kor, et bigband og et symfoniorkester. Oplev også tre nye orkesterværker af unge komponister: Marcela Lucatelli, Evagoras Solias Apokidis og Adrianna Kubica-Cypek.

Den danske komponist Simon Steen-Andersen bor i Berlin, og han regnes i dag for en af nutidens førende komponister på verdensplan. Hans speciale er at kombinere levende musik med elektronik, video og performance på nye og overrumplende måder.

Efter en række spektakulære værker har den 44-årige Simon Steen-Andersen overgået sig selv med sit storværk TRIO. Det blev uropført i Tyskland i 2019 og blev straks en sensation. TRIO er en komplet fusion af live-musik og multimedier. Filmklip af dirigenter og musikere er virtuost komponeret ind i den musik, som de tre grupper – et kor, et bigband og et symfoniorkester – spiller og synger på scenen.

TRIO er skrevet på initiativ af DR i samarbejde med den tyske radio SWR, der råder over de tre typer ensembler, der udgør Simon Steen-Andersens kæmpetrio. Det er et monumentalt og medrivende værk – overvældende, fantasifuldt og også meget, meget morsomt. TRIO er en milepæl i dansk musik.

Koncerten er en del af Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums PULSAR Festival, og inden pausen opfører DR Symfoniorkestret tre nye værker af unge komponister, som er henholdsvis nuværende og tidligere studerende ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium: Marcela Lucatelli, Evagoras Solias Apokidis og Adrianna Kubica-Cypek.

Marcela Lucatelli (f. 1988) er 33 år og født i Brasilien, men har base i Danmark. Hun har opnået international anerkendelse for sine originale, sanselige og politisk ladede performanceværker. Hendes stykker opføres af vokalgrupper som DR Vokalensemblet (DK) og Neue Vocalsolisten Stuttgart (DE) og flere grænsesøgende ensembler og musikkollektiver såsom Apartment House (UK), Bastard Assignments (UK) og Mocrep (USA). Hendes værker er blevet opført på anerkendte festivaler som Donaueschinger Musiktage, Darmstadt Internationale Ferienkurse für Neue Musik, A L’ARME! Festival, Nordic Music Days, SPOR Festival, KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival, Copenhagen Jazz Festival og mange flere. Lucatelli er blevet tildelt Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Fondens Talentpris i Komposition 2019 og Pelle Prisen 2021, for at være en komponist, der tør gå imod tidens normer.

Adrianna Kubica-Cypek er en 25-årig polsk komponist, teoretiker og performer bosat i København. Hun har en Bachelorgrad inden for moderne klassisk komposition og musikteori fra Karol Szymanowski Music Academy i Katowice (PL), og har studeret komposition og orkestrering ved Konservatoriet i Lyon (FR). Hun færdiggør sin masteruddannelse i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Kubica-Cypeks kompositioner er blandt andet blevet opført af New Music Orchestra (PL), Opole Philharmony Orchestra (PL), både symfoni- og strygeorkester fra CNSMD i Lyon (FR), DR Vokalensemblet (DK) og Det Ungarske Radioorkester (HU).

Evagoras Solias Apokidis er en græsk komponist, som har en Bachelorgrad i elektroakustisk komposition fra Nicosia Universitet på Cypern. Han bor nu i København og er ved at tage masteruddannelsen i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hans værker er blandt andet blevet opført af Arctic Philharmonic Sinfonietta (NO), DR Vokalensemblet (DK), KLART (DK), DKDM Sinfonietta (DK) og Ligeti Quartet (UK).

OBS: Vær opmærksom på, at der ikke er ‘Mød musikken’ inden denne koncert, som oprindeligt annonceret.

Se orkesterliste her

Se programmet her

 

 

 

Adrianna Kubica-Cypek

Reflection Nebulae (uropførelse)

Evagoras Solias Apokidis

Morphes

Marcela Lucatelli  

RGBW (uropførelse)

Simon Steen-Andersen

TRIO (Dansk førsteopførelse)

Dirigent

Geoffrey Paterson

Komponist

Simon Steen-Andersen

Komponist

Adrianna Kubica-Cypek

Komponist

Evagoras Solias Apokidis

Komponist og performer

Marcela Lucatelli

Dirigent, DR Big Bandet

Thorsten Wollmann

Kordirigent

Poul Emborg

Middag før koncerten?

DR Koncerthuset inviterer til store koncertoplevelser, og imødekommer alle sanser – herunder også smagssansen – når aftenen indledes ved et smukt dækket bord i DR Koncerthusets restaurant med panoramaudsigt, højt til loftet og servering af dejlig mad og fine vine. Dermed er tonen for en særlig aften slået an. Køkkenet bygger på lokale sæsonbaserede råvarer, med smagsnuancer og inspiration fra madkulturer verden over, med fokus på økologi og bæredygtighed. Det er muligt at vælge i mellem kød eller vegetarisk menu.

Bestil 2 retter: 290 kr. eller 3 retter: 370 kr.

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb middag i restauranten

Tapas før koncerten?

Inden koncerten tilbyder vi appetitvækkende tapas og lette anretninger. Vi tilbyder vi 5 -7 små delikate serveringer med mulighed for yderligere tilvalg af gode vine med mere. Anretningerne baserer sig på sæsonens friske råvarer og indeholder fisk/kød, grønt & ost/sødt. Kan også bestilles vegetarisk.

Tapas koster 190 kr. ved forudbestilling

Læs mere om DR Koncerthuset Restaurant & Bar og vores sortiment her

Køb Tapas her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter