0Din kurv er tom
Udsolgt

Rakhmaninovs Vesper

10. maj '19 kl. 19:30

Trinitatis Kirke

Se rabatmuligheder

Rakhmaninovs Vesper

Event er afholdt

Rakhmaninovs Vesper

DR KoncertKoret præsenterer et af kormusikkens absolutte fyrtårne: Rakhmaninovs Vesper. Stemningsfuld og bevægende musik, som er skrevet specielt til de sene aften- og nattetimer, hvor vores tanker og følelser kan være særligt klare og intense.

Rakhmaninovs Vesper er kendt og elsket over hele verden for sin særlige atmosfære og sit smukke indblik i den russiske folkesjæl. ”Aldrig før har Rakhmaninov været så tæt på det russiske folks stil og sjæl som i dette værk” skrev en russisk kritiker, da det gigantiske værk for kor og solister blev opført første gang.

Rakhmaninovs store værk var ganske enkelt lyden af det gamle Rusland – bygget på komponistens minder og studier, og skrevet på blot to uger. Efter middelalderlig, russisk-ortodoks tradition flettede Rakhmaninov aften- og morgenmessen sammen, for at Vesperen kunne opføres gennem hele natten. Fra den rolige og meditative aftenmesse, skrevet til en svagt oplyst kirke, går musikken over i en lys morgenafdeling, som hylder den nye dags solskin.

Rakhmaninovs Vesper er en gribende, senromantisk skildring af atmosfæren og stemningen under den natlige messe. Musikken er berømt for sit mørkfarvede udtryk præget af moltonearter og dybe, russiske basstemmer. Værket var beregnet til én og kun én opførelse i Kremls store sal, men tilstrømningen var så stor, at fire opførelser snart fulgte efter.  Selv blev Rakhmaninov så knyttet til sit store korværk, at han bad om, at dele af det blev opført ved hans egen begravelse.

Koncerten kan også opleves den 11. maj 2019

Download programmet her

Sergei Rachmaninov

Vesper

Dirigent

Bart Van Reyn