0Din kurv er tom
Venteliste

Rakhmaninovs Vesper

23. sep '22 kl. 19:30

Roskilde Domkirke

Se rabatmuligheder

Rakhmaninovs Vesper

Skriv dig på venteliste

DR Koncertkoret ­90 år

DR Koncertkoret præsenterer en af kormusikkens store klassikere i Roskilde Domkirke i anledning af korets 90 års jubilæum. Rakhmaninovs Vesper er stemningsfuld og bevægende musik, som er skrevet specielt til de sene aften- og nattetimer, hvor vores tanker og følelser kan være særligt klare og intense.

Rakhmaninovs Vesper er et af korlitteraturens vigtigste værker, kendt og elsket over hele verden for sin særlige atmosfære.

Det store værk synes at rumme lyden af det gamle Rusland – bygget på komponistens minder og studier, og skrevet på blot to uger. Efter middelalderlig, russisk-ortodoks tradition flettede Rakhmaninov aften- og morgenmessen sammen, for at Vesperen kunne opføres gennem hele natten. Fra den rolige og meditative aftenmesse, skrevet til en svagt oplyst kirke, går musikken over i en lys morgenafdeling, som hylder den nye dags solskin.

Rakhmaninovs Vesper er en gribende, senromantisk skildring af atmosfæren og stemningen under den natlige messe. Musikken er berømt for sit mørkfarvede udtryk præget af moltonearter og dybe, russiske basstemmer. Rakhmaninov blev selv så knyttet til sit store korværk, at han bad om, at dele af det blev opført ved hans egen begravelse.

Nu kan du opleve Rakhmaninovs Vesper i Roskilde Domkirke i anledning af DR Koncertkorets 90 års jubilæum. Koncertens dirigent er den belgiske Bart van Reyn, som afslutter sin periode som korets faste dirigent og syngemester.

Se programmet her

Koncerten kan også opleves den 24. september 2022 klokken 17.00 i Københavns Domkirke. Læs mere her

Læs mere om DR Koncertkorets 90 års jubilæum her

Se hele programmet

Dirigent

Bart Van Reyn

Kor

DR Koncertkoret

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter