0Din kurv er tom

Randy Newman

21. maj '20 kl. 19:30

Studie 2

Randy Newman

An Evening with Randy Newman

Randy Newman – den hæderkronede, sangskriver, musiker og komponist besøger Studie 2 på sin verdensturné, hvor amerikaneren præsenterer sit seneste album ”Dark Matter” og satiriske, smukke sange fra sine musikalske mesterværker fra de sidste seks årtier.

Randy Newman har af flere omgang givet koncerter i Danmark og bjergtaget det danske publikum med sine skarpe historiefortællinger blandt andet om sit syn på USA fremført i vekslende stilarter mellem soul, blues og rock, der udspringer fra New Orleans.
I de sidste fire årtier har Randy Newman også været leveringsdygtig som filmkomponist til en lang række spillefilm, hvor sine bidrag til animationsfilmserien Toy Story står som nogle af hans mest populære og Oscarvindende værker.

Når Randy Newman så igen vender tilbage på dansk grund, har publikum en helt særlig aften i vente i selskab med den prisvindende pianist i Studie 2. Koncerten er en del af en verdensomspændende tour og kommer i forlængelse af udgivelsen af albummet ”Dark Matter”, som i øvrigt indeholder den Grammy-vindende sang ”Putin”, og er Randy Newmans første album med nyt materialet i et årti.

”Dark Matter” er en samling gribende musikalske stykker, der bevæger sig fra skarpt politiske til dybt personlige, når de omfavner temaer lige fra Cubakrisen og Putin til kærlighed og død. Hver satiriske sketch har et overdådigt arrangement med flere karakterer, skiftende karakterperspektiv og en dramatisk opbygning, altså umiskendelige historiefortællinger, som vi også kender det fra hans bidrag til filmmusikken men i særdeleshed fra en række af hans helt tidlige værker som f.eks. ”Good Old Boys” fra 1974.
Randy Newman står skarpt i musikhistorien som en af de helt store amerikanske musikere over de seneste 50 år. Han startede med at udgive musik i 1968 med sit selvbetitlede album og udgav op gennem 1970’erne flere anmelderroste albums såsom ”12 Songs”, ”Sail Away” og føromtalte ”Good Old Boys”. Herefter overtog interessen for at komponere og lave musik til film i 1980’erne og helt frem til i dag, hvor han senest har lavet score til Toy Story 4.

I løbet af sine lange og beundringsværdige karriere har Randy Newman modtaget en imponerende række priser og æresbevisninger, heriblandt, syv Grammys, tre Emmys og to Oscars og ikke mindst sin egen stjerne på Hollywoods ”Walk of Fame” – og med optagelsen i ”Songwriters Hall of Fame” i 2002 og Rock and Roll ”Hall of Fame” i 2013 er det stadfæstet op til flere gange, hvordan Randy Newman er et internationalt anerkendt ikon i musikhistorien.

I 1977 storhittede Randy Newman med ”Short People” – en sang og en bidende satire om fordomme, som samtidig trækker en fin rød tråd igennem hans lange karriere og viser os, hvilket stort kunstnerisk format Randy Newman besidder. Du kan se en studieindspilning af sangen her:

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset skal overtøj og større tasker afleveres i garderoben. Læs mere om vores garderober og priser her.

Mere

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Toiletter & handicaptoiletter

Her kan du læse mere om, hvor man kan finde koncerthusets mange toiletter og handicaptoiletter.

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundercenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere