DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Aflyst

Rustioni & Sjostakovitjs 13.

30. apr '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Rustioni & Sjostakovitjs 13.

Event er afholdt

Rustioni & Sjostakovitjs 13.

Sjostakovitj satsede alt, da han skrev sin stort anlagte sangsymfoni Babij Jar for orkester, bassolist og et kor af dybe mandsstemmer. Oplev det stærke og dobbelttydige værk side om side med Mozarts himmelske Klarinetkoncert, spillet af en af verdens førende klarinettister, svenske Martin Fröst.

Sjostakovitj satte hele sin status på spil, da han i 1962 præsenterede sin 13. Symfoni. Titlen på symfonien er ”Babij Jar” – et navn, der må have fået det til at gyse i publikum. Babij Jar er en slugt udenfor Kiev, hvor nazisterne begik massedrab på titusindvis af sovjetiske jøder i 1941.

Massakren blev efter krigen mørkelagt i Sovjetunionen. Især fordi antisemitismen også var et våben i hænderne på Stalin. Men med sin symfoni gjorde Sjostakovitj antisemitismen til et offentligt anliggende. Symfonien rummede også på andre områder hårde anklager mod det sovjetiske samfund, og det kostede stærk kritik af Sjostakovitj og den unge tekstforfatter Jevgenij Jevtusjenko.

Babij Jar er et rystende kæmpeværk, der udover orkestret også har en bassolist og et kor af bassangere. Mørke farver og dystre tanker går igennem musikken. Dens modvægt må være Mozart – så i første halvdel af koncerten spiller den verdensberømte svenske klarinettist Martin Fröst den himmelske Klarinetkoncert.

Program


Mozart

Klarinetkoncert

Sjostakovitj

Symfoni nr. 13, Babij Jar

Daniele Rustioni

Dirigent

Martin Fröst

Solist, klarinet

Alexander Vinogradov

Solist, bas

DR KoncertKorets herrer

Kor

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, gode historier og storslåede koncerter