DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Sange fra en Ø

29. apr '17 kl. 17:00

Den Sorte Diamant

Se rabatmuligheder

Sange fra en Ø

Event er afholdt

Sange fra en Ø

DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed får selskab af musikere fra DR SymfoniOrkestret, når de præsenterer fire vigtige værker af tre moderne mestre i Den Sorte Diamant. Oplev Hans-Werner Henzes dybt politiske værker, Nonos musikalske hyldest til tavsheden og Ligetis virtuose og varierede korfantasier.

Den store tyske komponist Hans Werner Henze var hele livet dybt politisk engageret, efter at han som barn var blevet tvunget til at marchere i Hitlerjugend. Hans sangkreds Lieder von einer Insel (’Sange fra en ø’) er skrevet til tekster af hans nære veninde, digteren Ingeborg Bachmann, som han isolerede sig med på den italienske ø Ischia. Bachmann delte Henzes pacifistiske, venstreorienterede synspunkter, som også kommer kraftfuldt til udtryk i værket Orpheus behind the wire (‘Orfeus bag pigtråden’), hvor musikeren fra den antikke Orfeus-myte omplantes til koncentrationslejrenes Holocaust.

Læs mere om Henze og “Sange fra en ø”

Mellem de to Henze-værker kan vi opleve italienske Luigi Nonos Sarà dolce tacere, som udspringer af den idé, at tavshed – nogle gange – er den smukkeste reaktion på skønhed og glæde.

György Ligetis tre fantasier til tekster af den tyske romantiker Friedrich Hölderlin er skrevet, da digteren var mentalt ustabil og ofte usammenhængende. Musikken er med sine lynhurtige stemningsskift både chokerende, rasende og fuld af ømhed og patos. Ligeti selv beskrev sit værk som “dybt emotionelt, lydmalende og eksalteret”. De tre fantasier kræver den højeste grad af virtuositet af sangerne og står som et mesterværk i moderne kormusik.

Hent sanghæfte her

Ensembler

Musikere fra DR SymfoniOrkestret, DR VokalEnsemblet

Dirigent

Marcus Creed

Henze

Lieder von einer Insel

Ligeti

Drei Phantasien nach Friedrich Hölderlin

Luigi Nono

Sarà dolce tacere

Henze

Orpheus behind the Wire

Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter