0Din kurv er tom
Venteliste

Sange fra havet

31. okt '20 kl. 16:00

Vor Frelsers Kirke i Horsens

Se rabatmuligheder

Sange fra havet

Skriv dig på venteliste

Sange fra havet

DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed skuer ud over horisonten med en koncert, som kredser om havet og dets mange betydninger – fra følelsen af frihed på det åbne hav til frygten for de voldsomme naturkræfter, som til alle tider har fascineret komponister og digtere.

Menneskets dybe fascination af havet og dets stærke kræfter strømmer gennem et væld af musikalske og litterære værker – fra bibelfortællinger og middelaldermyter til vor tids lyrik og musik. I denne koncert kan du opleve en rig vifte af værker, som blænder op for nogle af havets mange forskellige udtryk og betydninger.

Den engelske komponist Peter Maxwell Davies’ virtuose korværk Westerlings er et enestående musikalsk panoramabillede, som skildrer nogle af de allerførste vikingers rejse til de stormomsuste Orkneyøer i 700-tallet. Et hovedværk indenfor vor tids kormusik, hvor musikken i poetiske og sanselige klangbilleder illustrerer havet, fuglene og de stærke oplevelser, nordboerne havde, da de roede vestpå over det store, åbne hav.

I en fredfyldt motet af renæssancemesteren Tomás Luis de Victoria bliver vi mindet om, at man i middelalderen dyrkede Jomfru Maria som havets stjerne (’stella maris’), som beskyttede rejsende til søs. Musik, som synes at besidde en fuldendt harmoni, hvilket gjorde komponisten til en berømthed i samtiden.

På vores egne, nordiske breddegrader har den finske komponist Jaakko Mäntyjärvi udforsket farerne ved at rejse til søs i sit gribende værk om det katastrofale Estonia-forlis i 1994. Og den unge danske komponist Signe Lykke stiller i værket Wetlands skarpt på Vadehavets stærke og lunefulde kræfter, som har formet og kontrolleret hendes barndoms landskab.

Se programmet her

Denne koncert gennemføres med reduceret publikum for at overholde de gældende retningslinjer vedr. Covid-19. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Peter Maxwell Davies

Westerlings

Tomás Luis de Victoria

Ave Maris stella

Signe Lykke

Wetlands

Jaakko Mantyjärvi

Canticum Calamitatis Maritimae

Dirigent

Marcus Creed

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere