DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom

Saraste & Mahlers 9.

15. jan '21 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Saraste & Mahlers 9.

Saraste & Mahlers 9.

DR Symfoniorkestret og den store finske dirigent Jukka-Pekka Saraste præsenterer Mahlers Symfoni nr. 9 – et betagende storværk, der udtrykker en stærk kærlighed til livet og en længsel efter at leve det fuldt ud til det sidste. Symfonien blev Mahlers sidste fuldendte værk.

”Jeg ser alt i et nyt lys”, sagde Gustav Mahler, da han i 1908 havde fået konstateret en livstruende sygdom. Nu var døden ikke længere et mysterium for ham, men en realitet. Det gav ham et fantastisk klarsyn – og en stærk lyst til at videregive det i musik.

Resultatet hører man i hans sidste fuldendte symfoni, nr. 9. Et kæmpeværk på næsten halvanden time, der ser tilbage på livet, men samtidig bekender sig til at leve fuldt ud, mens tid er. Symfonien er en smuk og storslået svanesang, fuld af taknemmelighed snarere end af sorg over, at livet snart skal slutte.

Mahlers 9. Symfoni ligger højt på listen over de største og bedste symfonier, der nogensinde er skrevet. Det er altid en begivenhed at høre symfonien, der både griber og opløfter. Denne koncert ledes af en Nordens førende dirigenter: Jukka-Pekka Saraste fra Finland, der har opbygget et tæt forhold til DR SymfoniOrkestret.

Koncerten kan også opleves den 14. januar 2021 klokken 19.30. Læs mere her

Program


Mahler

Symfoni nr. 9

Dirigent

Jukka-Pekka Saraste

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere