0Din kurv er tom

Saraste & Sørensen

27. feb '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Saraste & Sørensen

Event er afholdt

Saraste & Sørensen

Oplev uropførelsen af Bent Sørensens Symfoni nr. 2 – Second Symphony – et nyt hovedværk af den danske komponist, som for nylig modtog en af verdens største komponistpriser. Jukka-Pekka Saraste fra Finland dirigerer, og den lettiske violinstjerne Baiba Skride er solist i Prokofjevs Violinkoncert nr. 2.

Den danske komponist Bent Sørensen er i dag et verdensnavn. Ved denne koncert opføres hans nye Symfoni nr. 2 – Second Symphony for allerførste gang. Symfonien har været flere år undervejs og er skrevet på bestilling af DR Symfoniorkestret, Oslo Filharmonikerne og Göteborg Symfoniorkester. Det er musik, der befinder sig i et nordisk univers, præget af ro, skønhed og store dybder.

De to russiske værker på programmet er fulde af forunderlig fantasi. I Prokofjevs Violinkoncert nr. 2 mødes russisk folketone med spændstige rytmer fra Spanien, der ender i en hel fest for castagnetter! Mens Aleksander Skrjabin beskriver erotikken som en berusende og befriende kraft i sit overvældende orkesterstykke Poème de l’extase fra 1908.

Solisten i Prokofjevs Violinkoncert nr. 2 er Letlands berømte violinstjerne Baiba Skride. Det er den store finske dirigent Jukka-Pekka Saraste, der leder koncerten og altså også har æren af at uropføre Bent Sørensens nye Symfoni nr. 2 – Second Symphony.

Programændring: Baiba Skride spiller Prokofjevs 2. violinkoncert, opus 63 i g-mol, i stedet for Prokofjevs Violinkoncert nr. 1.

Koncerten kan også opleves den 28. februar 2020 klokken 19.30. Læs mere her

Se orkesterlisten her

Læs programmet her

Bent Sørensen

Symfoni nr. 2 – Second Symphony (uropførelse)

Prokofiev

Violinkoncert nr. 2

Skrjabin

Poème de l’extase

Jukka-Pekka Saraste

Dirigent

Baiba Skride

Solist, violin

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

 

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere
Gode adventsrabatter

Til store oplevelser og adgang til eksklusive tilbud