0Din kurv er tom
Få billetter tilbage

Schiff & Kejserkoncerten

18. jan '19 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Schiff & Kejserkoncerten

Event er afholdt

Schiff & Kejserkoncerten

Som Beethoven-pianist er den verdensberømte Sir András Schiff blandt de største – og større end Kejserkoncerten bliver Beethoven ikke! Ved denne koncert kan man også opleve Schiff som dirigent i Brahms’ lyriske Symfoni nr. 3 og den folkemusikinspirerede Dansesuite af Schiffs ungarske landsmand Bartok.


Den verdensberømte ungarske pianist Sir András Schiff har et nært forhold til DR SymfoniOrkestret. Så nært, at Koncerthuset er et af de få udvalgte steder, hvor han både optræder som pianist og dirigent. Ved denne enestående koncert kan man opleve Schiff i begge roller.

Ved flyglet er han solist i Beethovens Klaverkoncert nr. 5, der kaldes Kejserkoncerten på grund af musikkens majestætiske format. Som Beethoven-pianist er Sir András Schiff blandt de største nogensinde – måske fordi han føler sig så påvirket af hans musik. ”Beethoven er det bedste eksempel på en komponist, der kan forandre og opløfte et menneske”, siger han.

Koncerten begynder med Schiff på dirigentpodiet, hvor han dirigerer to orkesterværker fra den klassiske centraleuropæiske kultur, han er så uforlignelig en eksponent for. Først Brahms’ 3. Symfoni med dens mættede, melankolske klange, og så Bartoks livskraftige Dansesuite, der bygger på ungarske traditioner.

Download programmet her
Download orkesterlisten her

Koncerten kan også opleves den 17. januar 2019

Brahms

Symfoni nr. 3

Bartok

Dansesuite

Beethoven

Klaverkoncert nr. 5

Dirigent & Solist, klaver

András Schiff

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Gæst: Johannes Søe Hansen

Vært: Mathias Hammer

Hør bl.a. om András Schiff som dirigent og om Brahms symfoniske hilsen til den savnede ven Schumann.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Se ledig tid og bestil bord

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for til at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Forudbestil Antipasti menu her

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere