0Din kurv er tom
Venteliste Support: Blanck Mass

Slowdive

30. sep '17 kl. 20:00

Studie 2

Slowdive

Skriv dig på venteliste

Slowdive

Slowdive spiller koncert i Studie 2 i Koncerthuset den 30. september. Koncerten er det gendannede shoegazebands første i København siden 1993.

Slowdive spiller koncert i Studie 2 i Koncerthuset den 30. september. Koncerten er det gendannede shoegazebands første i København siden 1993. Slowdive er netop nu albumaktuelle med et stærkt selvbetitlet album, som henfører både anmeldere og fans til bandets støjende poesi.

Slowdives sangkatalog af særegent poetiske shoegaze er melodisk funklende stjerneskud og uigennemtrængelige lydmure til selvets rotation om sig selv og himmelfart mod verden. Efter en 19 år lang pause fra 1995, har bandet i sin originale opsætning brugt tre år med turneer og studietid på at varme op til deres egentlige comeback: et overordentligt godt modtaget nyt album, det selvbetitlede Slowdive.

På Slowdive vil fans af kvintettens tidligere album genkende mange Slowdiveske elementer; vokalharmonierne mellem frontmand Neil Halstead og Rachel Goswell, guitarerne i tre lag og den sjældent kreative rytmesektion. Og alle lyttere vil høre en samling af otte bjergtagende sange. Som den selvbeherskende, men indtrykintense single “Sugar For The Pill”, der tålmodigt folder sig ud, og de brusende guitareuforiske rocknumre som “Go Get It” og “Star Roving”.

Som et af den britiske start-halvfemser shoegaze mest prominente bands, har Slowdive siden opløsningen i 1995 fortsat med at betage nye som gamle lyttere. Album som Souvlaki og singler som “When The Sun Hits”, “Catch The Breeze”, “Alison” har vist sig at forblive elskede og relevante i mere end tyve år efter deres udgivelse, og mængden af dokumentarer, opsamlinger og hyldester er overvældnde. Ikke sært, for Slowdive skriver sange, hvor melodier på helt fortryllende vis følger med lytteren som tilbagevendende musikminder, hvis nuancefulde lyduniverser er fulde af ganske små oktavhop, pauser og tekstforandringer, som gør nye opdagelsesrejser mulige lyt efter lyt.

Det er let at sætte Slowdive i en kontekst af den endeløse række af genforenede 90’er-bands. Men Slowdive skiller sig markant ud med et album, der emmer af kreativitetens tvingende behov for at komme til udtryk. Som Pitchfork skrev i deres begejstrede anmeldelse af Slowdive: “It’s the work of a band that reformed and recorded by choice, at their own pace, bringing the accrued experience of their entire adult”

 

Studie 2

Vil du gerne vide mere om vores flotte Studie 2? Her kan du trykke dig videre til studiets univers, og bl.a. se arrangementer og google view.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Mobiltelefoni og fotografering

DR Koncerthuset sender ofte koncerter i radioen og på TV. Læs mere om hvad det betyder for dig og reglerne for mobiltelefoni og fotografering.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere