DR Koncerthuset og Covid-19 - Klik for at læse mere
X Created with Sketch.
0Din kurv er tom
Udsolgt

Søndergård & Sibelius

25. sep '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Søndergård & Sibelius

Udsolgt

Søndergård & Sibelius

Når Sibelius’ Symfoni nr. 2 folder sine vinger ud, tager musikken os med på en flyvetur hen over et magisk, nordisk landskab. Dirigenten Thomas Søndergård opfører symfonien sammen med Mozarts dramatiske Klaverkoncert nr. 20, hvor det russiske verdensnavn Kirill Gerstein er solist.

Der er nordiske landskaber i Sibelius’ musik. Men hvad er det i musikken, der virker sådan? Måske er det musikkens glidende udvikling, der minder om et bølgende landskab. Måske er det bevægelsen fra noget tilknappet og indadvendt til noget storslået og åbent. Måske er det udsynet, man får fra musikkens højdepunkt, hvor horisonten virker endeløs.

Sibelius’ Symfoni nr. 2 rummer netop det. Fra en stilfærdig, gryende indledning til en berusende, triumferende finale. Vejen dertil er som en flyvetur i fantasien henover de nordiske landskabers skønhed. Den danske dirigent Thomas Søndergård er en af vor tids førende Sibelius-fortolkere, og han er dybt fortrolig med musikken og dens magiske stil.

Mozart har skrevet koncertens andet værk – det er hans dramatiske Klaverkoncert nr. 20 i d-mol. Kun sjældent skrev Mozart store værker i mol, og Klaverkoncertens dunkle følelser er altid betagende og gribende. Solisten er den russisk-amerikanske virtuos Kirill Gerstein, en god ven af DR Symfoniorkestret.

Koncerten kan også opleves den 24. september 2020 klokken 19.30. Læs mere her

Vær opmærksom på, at koncerten er en del af DR Symfoniorkestrets koncertpakke Stjerner ved flygelet, hvor du kan få 15% rabat – Læs mere her

Se orkesterlisten her

Se program her

Denne koncert gennemføres med reduceret publikum for at overholde de gældende retningslinjer vedr. Covid-19. Har du billet til koncerten, kontaktes du direkte af DR Koncerthuset senest to uger inden koncerten. Læs mere om DR Koncerthusets forholdsregler vedr. Covid-19

Sibelius

Svanen fra Tuonela

Mozart

Klaverkoncert nr. 20

Sibelius

Symfoni nr. 2

Dirigent

Thomas Søndergård

Solist, klaver

Kirill Gerstein

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

Vigtige forholdsregler vedr. Covid-19

Vær særligt opmærksom på DR Koncerthusets forholdsregler omkring Covid-19.

Mere

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere