0Din kurv er tom
Udsolgt

Søndergård & Sibelius

24. sep '20 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Søndergård & Sibelius

Event er afholdt

Søndergård & Sibelius

When Sibelius’s Symphony no. 2 unfolds its wings, the music takes us on a flight over a magical, Nordic landscape. The conductor Thomas Søndergård, who is internationally known for his interpretations of Sibelius, has chosen to perform the symphony alongside Mozart’s dramatic Piano concerto no 20, featuring the world-famous Russian Kirill Gerstein as soloist.

Der er nordiske landskaber i Sibelius’ musik. Men hvad er det i musikken, der virker sådan? Måske er det musikkens glidende udvikling, der minder om et bølgende landskab. Måske er det bevægelsen fra noget tilknappet og indadvendt til noget storslået og åbent. Måske er det udsynet, man får fra musikkens højdepunkt, hvor horisonten virker endeløs.

Sibelius’ Symfoni nr. 2 rummer netop det. Fra en stilfærdig, gryende indledning til en berusende, triumferende finale. Vejen dertil er som en flyvetur i fantasien henover de nordiske landskabers skønhed. Den danske dirigent Thomas Søndergård er en af vor tids førende Sibelius-fortolkere, og han er dybt fortrolig med musikken og dens magiske stil.

Mozart har skrevet koncertens andet værk – det er hans dramatiske Klaverkoncert nr. 20 i d-mol. Kun sjældent skrev Mozart store værker i mol, og Klaverkoncertens dunkle følelser er altid betagende og gribende. Solisten er den russisk-amerikanske virtuos Kirill Gerstein, en fast gæst hos DR Symfoniorkestret.

Koncerten kan også opleves den 25. september 2020 klokken 19.30. Læs mere her

Program
130 min
inkl. 30 min pause


Sibelius

The Swan of Tuonela

Mozart

Piano Concerto no 20

Sibelius

Symphony no. 2

Conductor

Thomas Søndergård

Soloist, piano

Kirill Gerstein

Mød musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.

Køb middag i restauranten

Antipasti inden koncerten?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at nyde et besøg i DR Koncerthusets restaurant, kan du i stedet forudbestille en lækker Antipasti inkl. et glas vin, som vil stå klar i vores Barlounge område ved ankomst.

Køb Antipasti her

Kom med "Bag om koncerten"

Kom med på en anderledes og helt ny rundvisning i DR Koncerthuset lige før koncertens start – og mærk stemningen i huset, minutterne før det går løs. Få et unikt indblik i arbejdet bag kulissen op til koncerten og en helt særlig tur både foran og bag om scenen med historier fra koncerter, kunstnere og hverdagen i huset.

Rundvisningen varer omkring 30 min og slutter af med en drink i foyeren inden koncerten starter. Det koster 150 kr. per person. Der er et begrænset antal pladser til denne særlige rundvisning, så du skal skynde dig, hvis du vil med.

Køb rundvisning her

 

U30 = 50% rabat!

Vidste du, at alle unge under 30 år får 50% rabat på koncerter med DR’s kor og orkestre i DR Koncerthuset?

Mere

Vi sikrer dig en god oplevelse

For at sikre, at du og alle vores andre gæster får en positiv oplevelse i trygge og sikre rammer, vil vi for god ordens skyld gøre opmærksom på DR Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Hør koncerten på P2

Koncerten sendes direkte på P2

Mere

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyheder fra DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig nyheder fra DR Koncerthuset.

Mere

Sociale medier

Koncerten starter ofte foran skærmen for mange af os – og DR Koncerthuset ser selvfølgelig med og vil gerne dele jeres allerbedste koncertoplevelse. Læs mere om brug af sociale medier

Mere

DR Koncerthusets Kundecenter

Læs mere om DR Koncerthusets Kundecenter, hvor du kan få informationer om åbningstider, hittegods og kontakt til kundecenteret.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere
Tilmeld dig nyheder

Gå ikke glip af gribende oplevelser, store grin, videnskabelige talks og storslåede koncerter