Venteliste

Sonnings Musikpris 2017

12. jan '17 kl. 19:30

Koncertsalen

Se rabatmuligheder

Sonnings Musikpris 2017

Event er afholdt

Sonnings Musik­pris ­2017

Festkoncert i anledning af Léonie Sonnings Musikpris 2017, der tildeles den græske violinist Leonidas Kavakos - en af vor tids mest originale og nytænkende solister, som ved koncerten kan opleves i hele tre violinkoncerter af Brahms, Bach og Berg.

Han er verdens bedste violinist netop nu – det har vi også kunnet konstatere efter hans to seneste optrædener her i Koncerthuset. Leonidas Kavakos er nytænkende, ydmyg og kompromisløs i holdningen til sin egen rolle og de mesterværker, han spiller. Det er fuldt fortjent, at han nu hædres med Léonie Sonnings Musikpris, der tidligere er gået til legendariske violinister som Yehudi Menuhin, Anne Sofie Mutter og Isaac Stern.

Denne aften får vi Kavakos at høre i hele tre violinkoncerter: Bachs violinkoncert i d-mol indleder priskoncerten og følges af to af de vigtigste værker, der er skrevet for violin og orkester. Brahms’ Violinkoncert er en musikalsk bjergbestigning, hvor solisten sammen med orkestret oplever storslåede udsyn og mediterende ro. Helt anderledes er Alban Bergs Violinkoncert, skrevet i 1935 til minde om en ung pige. Gribende musik, hvor Alban Bergs tolvtonestil folder sig ud i de mest inderlige følelser.

Til en priskoncert skal også dirigenten være en stjerne, og derfor er det naturligvis Fabio Luisi, DR SymfoniOrkestrets egen chefdirigent, der er på podiet. Han bidrager med Richard Strauss’ portræt af den evige forfører, Don Juan. Orkesterkunst på højeste plan, der er noget af Fabio Luisis personlige yndlingsmusik.

 

Program
175 min
inkl. 30 min pause


Download
programmet
Dirigent

Fabio Luisi

Solist og prismodtager, violin

Leonidas Kavakos

Bach

Violinkoncert i d-mol BWV 1052

Alban Berg

Violinkoncert

Richard Strauss

Don Juan

Johannes Brahms

Violinkoncert

Dirigent

Fabio Luisi

Solist og prismodtager, violin

Leonid Kavakos

Bestil bord i DR Koncerthusets restaurant

Den perfekte start på en aften med magiske musikalske oplevelser foregår i DR Koncerthusets restaurant. Nyd maden, og gå direkte ind til koncerten på få minutter.

Hver måned serverer vi en ny, spændende menu, hvor du kan vælge mellem to eller tre retter, eventuelt med tilvalg af en ostetallerken.

Vinmenuen er specifikt udvalgt til at komplementere månedens menu.


Se ledig tid og book bord

Mød Musikken

Som gæst til DR Symfoniorkestrets Torsdags-, Fredags- og Lørdags koncerter i Koncertsalen kan du blive klædt godt på, inden musikken begynder.

Før hver koncert vil en P2-vært guide publikum gennem aftenens program sammen med en aktuel musiker, solist, dirigent eller komponist.

Mød Musikken varer ca. 25 minutter, er gratis og starter altid en time før koncerten.

Gæst:

Vært: Rie Koch

 

Værd at vide før din koncert

Skal du hurtigt have styr på alt det praktiske før din næste koncertoplevelse? Her kan du læse al information, som er relevant før, under og efter din koncert.

Mere

Koncertsalen

Vil du gerne vide mere om vores flotte koncertsal? Her kan du trykke dig videre til koncertsalens univers, og bl.a. se arrangementer og salsoversigt.

Mere

Nyhedsmails om DR Koncerthuset

Gå ikke glip af de seneste nyheder om bands, kunstnere og DR Koncerthuset. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig til DR Koncerthusets nyhedsmail.

Mere

Vær opmærksom på…

Læs mere om DR Koncerthusets regler i forhold til mobil, foto, optagelse og rygning. Du kan ligeledes hente Koncerthusets ordensreglement.

Mere

Garderobe og tasker

I DR Koncerthuset er der både bemandede og ubemandede garderober. Læs mere om vores garderober.

Mere

Tilgængelighed

Her kan du læse mere om DR Koncerthusets tilgængelighed for handicappede, både i forhold til parkering, offentlig transport og siddepladser i Koncertsalen.

Mere

Parkering og transport

Læs mere om DR Koncerthusets omkringliggende parkeringsmuligheder, samt muligheder for offentlig transport til og fra din koncert.

Mere